Years & Years za oduševljenje tinejdžera u Novom Sadu

Prema saopštenju organizatora prethodne večeri, na otvaranju festivala bilo je 42 hiljade ljudi, od kojih je dobar dio posjetio nastup Lijama Galagera, nekadašnjeg člana kultnog brit pop benda Oasis
60 pregleda 0 komentar(a)
exit, Foto: EXIT (Facebook)
exit, Foto: EXIT (Facebook)
Ažurirano: 08.07.2017. 07:01h

Drugi dan novosadskog Exita privukao je za sada najviše posjetilaca, kada je riječ o ovogodišnjem izdanju, a kiša koja je poprskala vojvođansku prijestonicu, nije uspjela ni da pokvasi tlo, pa su hirurške maske i marame preko lica za odbranu od prašine ostale najčešći asesoar na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Udarni termin na glavnoj bini pripao britanskom triju Years & Years, a nastup momaka iz Londona oduševio je tinejdžere, najbrojnije pred glavnom binom.

Iako ima svega jedan album (dovoljno tek za šezdesetominutni nastup) ovaj sastav je stekao veliku popularnost, pa su djevojke neprekidno pjevale, uz povremeno vrištanje.

Nakon hita “Desire”, kada su momci otišli sa bine, vrištanje kulminiralo, pa su se vratili da izvedu svoju najpopularniju pjesmu “King“.

Prethodno je Džejk Bag, engleski muzičar veoma uspješan u svojoj domovini, ali relativno nepoznat u ovom dijelu svijeta, izvedbom najuspješnijih pjesama sa svoja tri albuma pokazao da zaslužuje brojniju publiku od one koja je sinoć došla na njegov koncert.

Od dva sata iza ponoći glavna bina se tresla u drum'n'bass ritmu, dok je Dance Arena, na kojoj je u tom trenutku nastupao Black Coffee već bila popunjena, iako su rijeke ljudi i dalje išle prema njoj. Kada je Solomun zajedno sa Dixonom preuzeo DJ pult, bilo je skoro nemoguće prići blizu ove bine.

Ni obližnji Urban Bug i Happy Novi Sad nisu posjetiocima pružali mnogo više slobodnog prostora u ranim jutarnjim časovima.

Zvijezda Fusiona bio je Dejan Petrović sa svojim trubačima, a na njihovom repertoaru, na oduševljenje prisutnih, bile su popularne pop i rok melodije. Sana Garić, Kanda, Kodža i Nebojša, a prije svih pomenutih i engleski rok veterani The Damned takođe su nastupili na ovoj bini.

Explosive, namijenjen poklonicima žešćeg zvuka ugostio je, između ostalih, bendove Debeli precjednik, In Other Climes i “brazilske podrumske pacove “ Ratos de Porao.

Početak vikenda napunio je i sporedne bine, pa je bilo dovoljno zainteresovanih za sve sadržaje Exita.

Prema saopštenju organizatora prethodne večeri, na otvaranju festivala bilo je 42 hiljade ljudi, od kojih je dobar dio posjetio nastup Lijama Galagera, nekadašnjeg člana kultnog brit pop benda Oasis.

Ovaj muzičar nakon nastupa je Exit opisao kao jedan od najboljih festivala na svijetu.

"Exit festival u Novom Sadu mora biti jedan od najboljih festivala na ovoj planeti! Publika je bila BIBLIJSKA!", napisao je on na Twitteru

Bonus video: