Žuti Serhatlić: Pjevaću koliko publika to od mene večeras bude tražila

Podrška publike, posebno njegovih sugrađana mnogo mu znači, ali i ne krije da pred večerašnji nastup osjeća i blagu tremu
837 pregleda 5 komentar(a)
Žuti Serhatlić, Foto: Zoran Đurić
Žuti Serhatlić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.07.2017. 14:15h

Koncert jednog od omiljenih predstavnika crnogorske izvorne pjesme Šukrije Žutog Serhatlića biće održan večeras na Trgu nezavisnosti, sa početkom u 21 sat. Serhatlić će uz pomoć narodnog orkestra koji čine: Ivan Peković (harmonika), Vili Ferdinandi (violina), Boban Janković (violina), Ivan Papović(violina), Damir Merdžanić (violina), Ivan Stanojević (violina), Lela Pešić (flauta), Nikola Ralević (klarinet), Đoko Beatović (gitara), Dragan Janković(klavijatura), Mladen Popović (violončelo), Boban Aleksić (bass), Safet Serhatlić (bubanj), Renata Perazić i Vjera Nikolić (vokali) izvesti program koji će trajati preko dva sata.

“Na repertoaru će se naći tradicionalne crnogorske pjesme, ali ću svakako iskoristiti priliku da promovišem i kompozicije sa posljednjeg albuma koi je objavljen prošle godine. Autori muzike na albumu su Ismet Abdović, Slaven Knezović, Mirsad Sehatlić i ja, dok su tekstove pisali Minjo Perić, Ljubo Jovović, Rajko Joličić, Zuvdija Hodžić i Ruždija Krupa. Biće to sjajna prilika da uživamo u starim pjesmama bez kojih publika ne može da zamisli nijedan moj koncert, ali i da čuju i nauče neke nove, koje će tek zavoljeti”, otkriva na početku razgovora za “Vijesti” Šukrija Žuti Serhatlić.

Kada je sastavljao spisak pjesama koje će večeras izvesti, Serhatlić priznaje da se trudio da zadovolji sve generacije.

“Biće tu i nekoliko pjesama iz zemalja okruženja koje se rado pjevaju u našem gradu, a svakako da su nezaobilazne i pjesme o Podgorici. Imaću i goste, pa će sa mnom večeras pjevati moja koleginica Branka Šćepanović, ali će se publici predstaviti i mlada vokalna umjetnica Đina Mićović koja je član našeg ansambla, ima 11 godina i sa kojom radimo jer je veoma talentovana. Među gostima, svakako je nezaobilazna i grupa Perper”, ispričao je Serhatlić.

Upravo sa grupom “Perper” Serhatlić je na njihovom koncertu u CNP-u davne 2000. godine snimio jedan od najvećih hitova cetinjske grupe - numeru “Na Svetoga Nikolu”.

“Tada sam bio njihov gost, snimili smo kafansku verziju te pjesme, pa je logično bilo da je poslije toliko godina ponovo otpjevamo na Trgu nezavisnosti. Večeras ćemo je Nikola i ja izvesti uz pratnju orkestra, ali će se svakako uključiti i ostali članovi benda. Inače, numera “Na svetoga Nikolu” je jedna od mojih omiljenih i rado je pjevam na nastupima”, priznaje Serhatlić.

Sagovornik “Vijesti” spada u izvođače čiji glas i pjesmu vole pripadnici svih generacija, pa ne čudi što, gdje god da nastupa, uvijek bude puno. Podrška publike, posebno njegovih sugrađana mnogo mu znači, ali i ne krije da pred večerašnji nastup osjeća i blagu tremu.

“Obišao sam toliko zemalja u svojoj karijeri, nastupao pred mnogo ljudi, međutim, kad god treba da izađem pred moje sugrađane trema je neizbježna. Možda i zato što znam koliko su Podgoričani dobri pjevači, koliko vole i njeguju ovu vrstu muzike, ali i koliko uživaju i znaju da slušaju. Nažalost, Podgorica više nema previše mjesta na kojima se pjeva tradicionalna muzika, tako da je ovakvih događaja publika u glavnom gradu Crne Gore željna. Siguran sam da ću i večeras, makar prvih nekoliko taktova imati tremu, međutim čim publika bude zapjevala sa mnom, ona će nestati”, nada se Serhatlić.

Njegov koncert biće održan u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto”, a muzičar se, ako to publika zaželi neće vremenski ograničavati na dva sata, koliko je predviđeno da traje koncert.

“Već sam spremio bis, a u pitanju je splet podgoričkih pjesama. Pjevaću onoliko koliko bude publika tražila, tako da je moguće da se koncert i produži”, zaključuje on.

Bonus video: