Galager zvijezda večeri, Vujičić održao motivacioni govor

“Lijam, Lijam” vikala je publika uoči, ali i tokom nastupa nekadašnjeg frontmena Oasisa, najpopularnijeg predstavnika fenomena poznatog kao brit pop
70 pregleda 2 komentar(a)
Lijam Galager, Foto: Twitter.com
Lijam Galager, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 07.07.2017. 05:52h

Lijam Galager je bio zvijezda programa na glavnoj koncertnoj, a Pol Kalkbrener na najznačajnijoj elektronskoj bini, Nik Vujičić je održao jedan od svojih čuvenih motivacionih govora, Audiostorm je postao prvi Crnogorac koji u biografiji ima nastup na Dance Areni, Dragoljub Đuričić je obezbijedio muzičku podlogu za tradicionalni vatromet, publike je bilo dovoljno za pristojni četvrtak - kratak je opis prvog dana novosadskog festivala Exit.

"Morate ići korak po korak, okej je pasti, okej plakati, ali ustanite i nastavite dalje”, poručio je Vujičić, rođen bez ruku i nogu.

"Nisam mislio da ću imati djecu, sada imam četvorogodišnjeg sina koji je viši od mene, drugog od dvije godine, a moja supruča je trudna i očekujemo blizance”, kazao je on na početku govora.

U okviru ceremonije otvaranja nastupila je ekipa Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a zatim, dok je spektakularni vatromet šarenio nebo iznad glavne bine, masa ispred je slušala bubnjare koje je predvodio Đuričić.

“Lijam, Lijam” vikala je publika uoči, ali i tokom nastupa nekadašnjeg frontmena Oasisa, najpopularnijeg predstavnika fenomena poznatog kao brit pop.

On je sa svojim bendom izveo repertoar baziran na numerama ranijih sastava (sa grupom Beady Eye objavio je dva albuma), ali i nekoliko kompozicija koje će se naći na njegovom prvom solo izdanju - As You Were čiji se izlazak očekuje u oktobru.

Vjerovatno najveći “lajavac” na svjetskoj muzičkoj sceni, Galager nije previše pričao sa slušaocima, a ono što je izgovorio bilo je potpuno u njegovom stilu (“prvi put sam ovdje, je*eno je prelijepo). Oduševljenu publiku na kraju je rastopio akustičnom verzijom “Wanderwalla”, koju je izveo od početka do kraja, ne okrenuvši nijednom mikrofon ka masi ispred sebe, iako je ona pjevala uglas s njim.

“Pazite jedni druge”, poručio je i otišao.

Čuveni novosadski sastav Obojeni program otvorio je program na glavnoj bini, zatim je preuzeo The Jesus And The Mary Chain, škotski bend za više od tri decenije staža, što se posebno dopalo starijim posjetiocima, onima koji se sjećaju ere kaseta.

Tradicionalne setove nakon dva sata iza ponoći, na istom mjestu odradili su Lost Frequences (prošlogodišnji gost Sea Dancea), Alan Voker, te Fred V, Grafiks i Stamina MC.

Tokom Kalkbrenerovog seta gužva na Dance Areni bila je velika i u dijelovima sa koji se izvođač ni ne vidi, a za uvertiru u najveću žurku prvog dana bili su zaduženi njegovi takođe slavni sunarodnici – članovi dua Booka Shade.

Ognjen Vuković aka Audiostorm dobio je uvodni termin, odmah iza kolege Endrua Melera koji je nastupio prvi.

Bonus video: