Kilersi priredili spektakl na Petrovaradinskoj tvrđavi

Večeras, između ostalih, nastupaju Liijam Galager, The Jesus And Mary Chain, Arkona, Pol Kalkbrener...
53 pregleda 0 komentar(a)
Exit, Foto: Facebook/Exit Festival
Exit, Foto: Facebook/Exit Festival
Ažurirano: 06.07.2017. 05:33h

Za razliku od uobičajenih Exitovskih večeri, kada se može desiti da treba izabrati na koji nastup otići, znajući da se nešto mora i propustiti, ovogodišnji "nulti dan" nije ostavio prostora za dileme – centralni događaj bio je šou benda The Killers. A da je organizovanje ovog koncerta pravi pogodak dokazala je puna glavna bina, odlično raspoložena publika i spektakl kojim su slavni Amerikanci oduševili prisutne.

Brendon Flauers i ekipa pred masu su izašli tačno po planu i odmah izveli desetak dana star singl “The Man”, pretpostavljajući da ga obožavaoci nisu još naučili napamet. Iako se to nije ispostavilo sasvim tačnim, “Somebody Told Me” je donijela mnogo veću buku u publici, koja je u narednih sat i po vremena, išla samo uzlaznom putanjom. I na bini koja je uprkos jarkim bojama u stilu Las Vegasa, rodnog grada članova benda, zadržavala mračnu osnovu, energija je konstantno rasla, što su obožavatelji benda ispratili skoro neprekidnim horskim pjevanjem.

Ćao Srbijo, pozdravio je pjevač, a osim time što je izbjegao "zdravo", standardno u instant srpskom inostranih izvođača, aplauz je zaslužio i skoro savršenim izgovorom poslovice "bolje ikad, nego nikad", kojom je začinio konstataciju da je prvi koncert u ovom dijelu svijeta trebalo da održe mnogo ranije i obećanje da se na sljedeći neće toliko čekati.

Dok se publika svojski trudila da dokaže muzičarima da zna sve njihove stihove, oni su izveli set zicera, uključujući obradu klasika grupe Joy Division – Shadowplay.

Uz svoj osnovni posao – pjevanje, Flauers je tokom koncerta svirao klavijature, klavir i gitaru, a prisutne je počastio i istorijom hita “All These Things That I’ve Done”. U davna vremena, prije mobilnih telefona, kada je najčešće slušao ploče Lua Rida i radio u kazinu popularnom među kaubojima, dobio je ideju za ovu pjesmu. Pozvao je Dejvov (gitaristu) kućni broj i ostavio poruku na telefonskoj sekretarici. Zatim su se “umiješali” ostali I nastala je “prava Killers Las Vegas stvar”.

I Kilersi su izveli moderni koncertni performans – izvođač napusti binu prerano I svi znamo da će se vratiti – a po povratku, takođe očekivano, ali jednako impresivno - oduševljenje obožavatelja dostiglo je vrhunac. Njihovim moguće najvećim hitovima When You Were Young i Mr Brightside, prethodila je izjava osumnjičenog za ubistvo kojem krivicu utvrđuje svaki slušalac pojedinačno – Jenny Was A Friend of Mine, numera čuvena po svojoj zaraznoj bas melodiji.

Finale je pripalo bubnjaru Roniju koji je lupao po bubnjevima i animirao publiku i pošto su njegove kolege napustile scenu, a zatim bacio palice u fan pit.

Par minuta kasnije, dok se zadovoljna publika razilazila na sve strane, Kilersi, raspoređeni u četiri luksuzna vozila napustili su Petrovaradinsku tvrđavu, a žurka se preselila na Dance Arenu, gdje su zvijezde bile Džef Mils, Elen Elijen, Dejan Milićević i Marko Milosavljević.

Za "nulti dan" otvorena je samo glavna kapija, pa je gužva na ulazu uoči koncera benda The Killers bila ogromna.

Od večeras, kada pored mnogih drugih nastupaju Liijam Galager, The Jesus And Mary Chain, Arkona I Pol Kalkbrener biće otvoren i drugi ulaz.

Bonus video: