YU grupa nastupila u Zeti: I dalje uživaju u sviranju i ne namjeravaju da stanu

U jednom trenutku pojavila se i grupa bajkera koja je privukla veliku pažnju prisutnih. Žika ih je pozdravio sa bine...
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2017. 12:43h

Nije slučajno to što je Yu grupa nadživjela zemlju po kojoj je dobila ime. Mada su među najstarijim aktivnim rokerima sa ovih prostora, Jelići su sinoć na koncertu u Golubovcima još jednom pokazali da u njima teče rokenrol krv, da i dalje uživaju u sviranju i da ne namjeravaju da stanu. Publika im daje dodatnu motivaciju jer ih prati u stopu - ispred KIC-a gdje je koncert održan okupile su se sve generacije, a bilo je tu i dosta savremenika Žike i Dragog Jelića koji su jednako mladalačkom energijom kao onom koja je vladala na bini odgovarali plesom ispred nje.

Omladina, roditelji sa djecom, neki od njih držali su bebe u rukama u vazduhu, stariji ljudi, tako šarenoliku masu rijetko ko je sposoban da okupi na jednom koncertu, a tek da natjera na ples...

Mada je počelo skromno. Yu grupa je svirku počela pjesmama sa aktuelnog albuma "Evo stojim tu" koji, bilo je primjetljivo, nije baš poznat publici. Primjetili su to i prokomentarisali beogradski rokeri. Masa pred binom uglavnom je mirno slušala pjesme i pozdravljala ih aplauzom. Ali im se Yu grupa polako uvukla pod kožu.

"Drago nam je što smo ovdje zajedno i ostaće nam ovaj koncert u lijepom sjećanju. Pitao nas je organizator hoćemo li Golubovce ili centar i mi smo rekli Golubovce, pa valjda stignemo do centra za par godina", poručio je sa bine basista Žika Jelić i razgalio prisutne.

Kako je koncert odmicao, publika se oslobađala. Morali su pasti na šarm Jelića, njihov tinejdžerski entuzijazam i dječačke osmijehe zadovoljstva u momentima kada bi se okretali jedni drugima na solo dionicama.

U jednom trenutku pojavila se i grupa bajkera koja je privukla veliku pažnju prisutnih. Žika ih je pozdravio sa bine, a oni su mu odgovorili turiranjem motora, zvukom za koji je muzičar kazao da mu posebno prija.

"Primjećujem djecu u prvim redovima. Poseban pozdrav za njih, rijetko smo u prilici da ih vidimo na ovakvim koncertima. Oni su vjerovatno prvi put na rok koncertu i to koncertu najstarijeg rok benda, jer Yu grupa postoji već 47 godina, ako ne računamo ono prije što smo svirali po drugim bendovima", kazao je Žika.

Beograđani su najbolje ostavili za posljednju trećinu koncerta. Počeli su da se ređaju hitovi "Dunavom šibaju vetrovi", "Pustinja", "Čudna šuma", "Od zlata jabuka" i nastupilo je ludilo u publici, prizori kakve rijetko gledamo na ovim prostorima: sijedi čiča sa šeširom, vjerovatno generacija najstarijih Jelića, koji u prvim redovima maše štapom, sredovječni muškarci koji mrdaju kukovima, grupica starijih žena u transu koje sa rukama u vis i zatvorenim očima pjevaju horski i skaču više od prisutne omladine, kojoj je bilo zanimljivije da koncert snima telefonima.

Dva sata svirke prošlo je kao tren, a za kraj Yu grupa je pozdravila prisutne pjesmom "Odlazim" i poželjela najmlađima da što ljepše provedu ljetnji raspusti i da ga se sjećaju po ovom koncertu.

Galerija

Bonus video: