Bar: Za turiste spremili osam besplatnih koncerata

Posebna atrakcija ove sezone je i 115 km duga panoramska ruta oko Rumije „Između dvije čarobne obale“
73 pregleda 0 komentar(a)
Željko Joksimović, Budva, Foto: Miloš Ćetković
Željko Joksimović, Budva, Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 04.07.2017. 07:02h

Jedanaesto izdanje popularne koncertne serije „Ljeto sa zvijezdama“ u Baru počinje ovog petka, i do 18. avgusta na Šetalištu kralja Nikole Barani i turisti uživaće u osam velikih gratis koncerata popularnih i žanrovski šarolikih izvođača iz regiona. Organizator - TO Bar, juče je najavio program „Ljeta sa zvijezdama“.

“Ovog petka i subote počinjemo „Ljeto sa zvijezdama“ u saradnji sa nevladinim organizacijama. „Bus parti“ na barsko šetalište 7. jula dovodi “Ničim izazvan”, “Ortodox Celts“ i “Iskaz“, a u subotu, nakon relija Oldtajmera panoramskom rutom, u ulici Vladimira Rolovića, takođe od 22 sata, nastupaju legendarna Yu Grupa, rege muzičar Benimen sa Jamajke i sastav “Toć“ iz Kotora”, otkrila je Ivanović.

Koncert beogradskih rokera, grupe “Van Gog“ zakazan je za 14. jul, Željko Bebek 21. jul, a 28. jula pred barskom publikom i gostima nastupiće “Bistrik“ i Bilja Krstić, kao i domaća etno grupa „Zora“.

Barske rok snage - Akademia i Dina Desančić sviraće 4. avgusta, kada će nastupiti i Dejan Petrović i Big bend, a 11. gostuje Željko Joksimović.

Na finalnom koncertu koji će se desiti 18. avgusta publiku će razgaliti Ana Bekuta.

Ulaz na sve ove koncerte je slobodan.

Na pres konferenciji iskazan je i veliki optimizam za ishod ove sezone.

“Očekujemo na osnovu svih pokazatelja možda i najuspješniju sezonu do sada. U prvih pet mjeseci, sa ukupno 33.000 noćenja imali smo porast u odnosu na isti period 2016. od čak 45 posto, gužve na putevima su uočljive desetak dana ranije nego prošlih godina, sve plaže su sređene , a promocija barske opštine širom Evrope je bila odlična.

Posebno ističem da gosti sada podjednako dolaze na obje barske obale i jadransku i jezersku”, rekla je novinarima direktorica TO Bar Neda Ivanović.

Ona je dodala da su u ruralnom dijelu opštine, prije svega u crmničkim selima oko Skadarskog jezera, prvi gosti zabilježeni već početkom aprila, a da se sada popunjavaju i smještajni kapaciteti od Kufina do Vidikovca na morskoj obali.

Kao posebnu atrakciju ove sezone, pored „Ljeta sa zvijezdama“, istakla je 115 km dugu panoramsku rutu oko Rumije „Između dvije čarobne obale“ sa ukupno sedam vidikovaca „koja već plijeni veliku pažnju stranih turista“.

Bonus video: