Bojan Delić pjeva "Zajedno do kraja" na Korčuli

"Često me zovu mladenci da im za prvi ples otpjevam "Zajedno do kraja"", kaže Delić
75 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Delić, Foto: Miodrag Marković
Bojan Delić, Foto: Miodrag Marković
Ažurirano: 26.06.2017. 15:45h

Kantautor Bojan Delić nastupiće na 22. međunarodnom festivalu “Marko Polo”, koji će se sredinom jula održati na Korčuli. Delić će biti jedini predstavnik Crne Gore, a izvešće numeru “Zajedno do kraja”. Ova pjesma snimljena je još prije nekoliko godina, a sa njom je Delić, koji potpisuje muziku i tekst, učestvovao i na festivalu “Zlatna palma” u Dubrovniku. U pitanju je singl koji je crnogorski muzičar posvetio svojoj supruzi.

“Pitali su me sa kojom ću se pjesmom najbolje predstaviti i izbor je pao na 'Zajedno do kraja'. Tada kad sam je pjevao u Dubrovniku dopala se publici, zahvaljujući njoj primijetila me Tereza Kesovija koja mi je ponudila saradnju, a sa istom numerom u Ohridu sam pobijedio, zato je ona bila logičan odabir. Inače, 'Marko Polo' nije festival gdje se nužno moraju raditi numere baš za ovo takmičenje, a iako sam je snimio još prije nekoliko godina, publici će svakako biti nova. Uostalom, mnogo mi je lakše da interpretiram pjesmu koju sam ja napisao i da prenesem emociju”, iskren je Delić.

“Često me zovu mladenci da im za prvi ples otpjevam ovu numeru, čak se i mom kolegi i drugu Igoru Cukrovu sviđa, pjesma je prava ljubavna i to je emocija koju želim da širim i prenosim dalje”, iskren je on.

Delić je pjesmu napisao kad je upoznao suprugu Sonju, a iako je prošlo dosta godina od kad je nastala, kako kaže, ne bi kod nje promijenio “ni jednu jedinu notu”.

“Osjećanja koja su me obuzimala tada i inspirisala me da napišem ovu pjesmu su prisutna i danas. Zato smatram da je ova pjesma, što se kaže, 'za vječnost'. Zaista mi je kao autoru i pjevaču veoma drago što znam da će se mnogi voljeti uz ovu melodiju i stihove, a sam najbolje znam koliko sam se trudio dok sam istu pisao. Inače, svaka numera koju napišem obično odleži neko vrijeme, i tek kad budem siguran u svaki stih i notu, pustim je u etar”, ponosan je Delić.

On priznaje da mu je ovo jedna od omiljenih pjesama, iako je svjestan da ga publika prepoznaje po nekim drugim numerama. Do sada sa ovom pjesmom uglavnom je privlačio pažnju, a od festivala “Marko Polo”, nema pretjeranih očekivanja.

“Ne znam ni kakva su pravila ocjenjivanja, konkurencija, uopšte se nijesam raspitivao niti se opterećujem kako ću proći. Mislim da nije vrijeme da razmišljam o nagradama. Ovaj festival koristim da se upoznam sa hrvatskim novinarima i publikom, nadam se da ću dobiti prostor koji ću maksimalno iskoristiti da promovišem svoj rad”, zaključuje Delić.

Želja mi je da ono što radim čuje i publika van Crne Gore

Delić se nedavno vratio iz Hrvatske, gdje je boravak iskoristio kako bi se zahvaljujući gostovanjima u nekoliko emisija predstavio publici.

“Zaista veliku zahvalnost dugujem Nenu Ninčeviću koji mi je puno pomogao. Te emisije u kojima sam gostovao po Hrvatskoj sjajno su prošle, dobio sam dosta prostora, a postoji vjerovatnoća da ću sa njim raditi dva naredna singla. Mislim da je ovo prelomni trenutak, i da moram malo izaći iz svoje zemlje, jer mi je želja da ono što radim čuje i publika van Crne Gore. Poređenja sa Oliverom (Dragojevićem) mi dosta pomažu i nadam se da ću šansu koja mi se pruža iskoristiti”, obećava Delić.

Bonus video: