U Plužinama promovisan Bedem fest: "Festival sa dušom"

Govoreći o promotivnim koncertima održanim u Plužinama, direktor Bedem festa Petar Šundić je ocijenio da su se tim muzičkim događajem i dolaskom brojnih gostiju "stvorile pretpostavke da se sjevernom i centralnom-kontinentalnom dijelu Crne Gore daju neki novi razvojni impulsi"
0 komentar(a)
Manitou, Bedem fest, Plužine, Foto: Bedem fest
Manitou, Bedem fest, Plužine, Foto: Bedem fest
Ažurirano: 25.06.2017. 14:32h

Promocija osmog muzičkog festivala Bedem festa, koji će biti održan od 24. do 26. avgusta u Nkšiću, počela je u Plužinama, a biće nastavljena i u većini ostalih gradova Crne Gore.

Koncertima beogradskih bendova Repetitor i E-Play i nikšićkih muzičkih snaga Manitou, Off Duty, kao i DJ Iron, koji je bio zadužen za elektronsku muziku, Bedem fest ozvaničio je početak ljetnje sezone u otvorenom amfiteatru u Plužinama, pred oko 500 ljubitelja rok muzike.

Direktor Bedem festa Petar Šundić podsjetio je da je nedavno završena regionalna promocija te nikšićke muzičke manifestacije koja je prepoznatljiva pod nazivom "festival sa dušom".

Govoreći o promotivnim koncertima održanim u Plužinama, Šundić je ocijenio da su se tim muzičkim događajem i dolaskom brojnih gostiju "stvorile pretpostavke da se sjevernom i centralnom-kontinentalnom dijelu Crne Gore daju neki novi razvojni impulsi".

“Bedem fest odlučio je da doprinese povezivanju zaleđa i primorja Crne Gore u jedistveni kvalitetni turistički događaj. Naš muzički karavan krenuo je od Plužina, kao sjevernog dijela države, i idemo dalje po ostalim gradovaima”, rekao je Šundić agenciji MINA.

On je kazao da je ponuda Bedem festa bazirana na “ekskluzivitetu prirodnih i kulturno-istorijskih lokaliteta i različitih, jako privlačnih kulturno-turističkih aktivnosti koje podrazumijevaju prirodni ambijent i raznolikost nasleđa koncentrisanog na malom prostoru”.

"Bedem Fest kroz pripremu i realizaciju pažljivo odabranih i tematski vješto uklopljenih programskih sadržaja u različitim periodima godine nudi autentičnu i kompleksnu turističku ponudu kao povezanu cjelinu primorja i zaleđa", rekao je Šundić.

Prema njegovim riječima, time se stvaraju pretpostavke da se u predsezonskom periodu ostvare značajni efekti i rezultati, ali i da se produži turistička sezona.

Bonus video: