Slaven Knezović solističkim koncertom obilježava 25 godina karijere

Tim povodom, na današnjoj konferenciji za medije, Kalezić je otkrio nešto više o novoj numeri, ali i koncertu u okviru kojeg će ugostiti brojne kolege poput Andrijane Božović, Stevana Faddyja i grupe No Name, za koje je tokom prethodnih godina napisao veliki broj pjesama.
183 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2017. 12:01h

Crnogorski muzičar Slaven Knezović održaće sjutra veče, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, solistički koncert kojim će obilježiti 25 godina karijere, a ujedno će prisutnima predstaviti novu pjesmu i spot “Od luke do luke”.

Tim povodom, na današnjoj konferenciji za medije, Kalezić je otkrio nešto više o novoj numeri, ali i koncertu u okviru kojeg će ugostiti brojne kolege poput Andrijane Božović, Stevana Faddyja i grupe No Name, za koje je tokom prethodnih godina napisao veliki broj pjesama.

“Dugo godina sam prisutan u nekoliko muzičkih smjerova, kako autorskih tako i kao izvođač. Ono što je interesantno, a vezano za sjutrašnji koncert je, da nije po difoltu klasični solistički koncert, već sam imao osjećaja, i zbog publike i zbog ljudi sa kojima sam sarađivao, da uvažim kolege tako što će biti gosti koncerta”, naglasio je Knezović.

On je istakao i da je dugo bio odsutan sa crnogoroske muzičke scene, ali da je u međuvremenu “punio baterije” za nove projekte, među kojima je i album koji je u pripremi.

Dok se album priprema u studiju, publika će moći da čuje novu numeru, za čiji je spot bio zadužen režiser Draško Đurović, koji je bio raspoložen da otkrije detalje sa snimanja.

“Bili smo na Malti prije dvije godine nekim drugim poslom, pa sam rekao Slavenu kad smo već u gradu koji je možda najpoznatija luka hajde da snimimo i spot, a on mi je otkrio da ima sjajnu pjesmu 'Od luke do luke'”, prisjetio se on.

“To je inače grad u kojem su snimljeni poznati filmovi poput 'Gladijatora', 'Troje' i moj omiljeni 'Monte Kristo'. Tako da su ti objekti na kojima su snimani kadrovi Slavenovog spota iste lokacije na kojima su snimani i filmovi”, pohvalio se Đurović, dodajući da je za njega bilo logično da se spot završi na drugom kraju, odnosno u drugoj luci, a kao idealno rješenje se nametnuo Perast.

“Perast je potpuno različit od Malte koja izgleda kao dlan na moru, a Perast kao krater sa dva mala ostrva okružena planinama. Međutim kad smo ušli u te priče ispostavilo se da imaju istu nostalgiju”, opisao je autor spota, ističući da je želio da u spot ubaci i priču kako ne bi bio “klasičan crnogorski spot koji je razglednica bez sadržaja”.

“Imamo nostalgičnu priču o tim ženama koje su dolazile, mijenjale vjeru, prostor u kojem žive, ljude sa kojima se druže, ostajale tu i čekale muževe i ljubavnike koji su sa brodovima odlazili na daleka putovanja”, nagovijestio je Đurović, a zatim se pohvalio da će spot biti emitovan i na državnoj televiziji Malte.

Knezović je sa druge strane iskoristio priliku da se zahvali mještanima Perasta koji su izašli u susret prilikom snimanja spota, a naročito don Srećku Majiću.

“Perast je malo zahtijevan zato što su u pitanju ostrva pa se mora transportovati sve. Imali smo i ekskluzivu da prvi put zvonik Perasta bude otvoren za ekipu, jer smo se obično svi ranije pozicionirali za snimanje samo ispred”, ispričao je on.

Konferenciji za medije prisustvovao je i Mihailo Miha Radonjić, kao saradnik i kolega koji će kao šlan benda Knezoviću biti muzička podrška na koncertu.

“Sjutrašnji koncert je logičan nastavak naše dugogodišnje saradnje i druženja. Ona je podrazumijevala široki dijapazon projekata od evrovizijskih, preko rada za druge izvođače, do meni najmilijeg – Slavenovog novog albuma. Što se tiče mog angažmana, neću biti tu samo kao gitarista, pored sjajnog Enesa Zejnilovića, već sam zadužen i za snimanje koncerta koji će se kasnije obraditi u studiju, jer prema planovima treba da se napravi DVD”, otkrio je on.

Koncert će početi u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Galerija

Bonus video: