BP: White Field Jazz festival 30. juna i 1. jula

Organizatori su istakli da akustično-elektronski duo Mark Fogel i Lukas Šimer iz Austrije svira savremenu džez muziku, tako što kombinuju savremeni akustični džez sa elektronskim elementima i popularnim ritmovima
0 komentar(a)
White Field, Foto: Boris Pejović
White Field, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.06.2017. 14:52h

Jedanaesti White Field Džez festivala u Bijelom Polju biće održan 30. juna i 1. jula. Na festivalu će, između ostalih, nastupiti Sinan Alimanović i akustično-elektronski duo Mark Fogel i Lukas Šimer iz Austrije.

“Prve večeri Festivala nastupiće Caravan Blues Band iz Crne Gore, Đorđe Obradović kvartet iz Novog Sada, Šule Jovović kvartet i gost večeri Sinan Alimanović. Druge večeri nastupiće studenti Muzičke akademije iz Sarajeva, Klajazz kvintet, akustično-elektronski duo Mark Fogel i Lukas Šimer iz Austrije i Dr Wolf and the Children of the Night,“ najaljeno je iz JU Ratkovićeve veleri poezije, koja je organizator manifestacije.

Organizatori su istakli da akustično-elektronski duo Mark Fogel i Lukas Šimer iz Austrije svira savremenu džez muziku, tako što kombinuju savremeni akustični džez sa elektronskim elementima i popularnim ritmovima.

Sinan Alimanović je profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Pet puta je bio dirigent i aranžer na Eurosongu. O radu i stvaralaštvu Sinana Alimanovića snimljen je dokumentarni film u tri dijela, pod nazivom “Sinan Alimanović – Jazz muzičar”, u produkciji državne Radio Televizije Bosne i Hercegovine.

Takođe, na Festivalu će nastupiti i Miodrag Šule Jovović, podgorički džez gitarista, koji je osnivač Piva Jazz Band-a, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari.

Bonus video: