Pogledajte novi spot Andree Demirović: Zonjo je iz mene izvukao "ono nešto"

„Okrećem se novom zvuku sa ukusom elektronike, i u tom pravcu ću se kretati nadalje u nadi da više neću praviti duge pauze i da ću autorski još biti aktivnija”
345 pregleda 6 komentar(a)
Andrea Demirović
Andrea Demirović
Ažurirano: 13.06.2017. 18:20h

Crnogorska pjevačica Andrea Demirović riješila je da ovo ljeto obilježi novim signalom - pjesmom "Pamti" za koju muziku i aranžman potpisuje Nemanja Nedeljković. Numera ima i video verziju za čiji je scenario, režiju i produkciju bio zadužen Zoran Zonjo Marković, dok je direktor fotografije Miodrag Marković.

U spotu glume proslavljeni crnogorski rukometaš Petar Kapisoda, Vasilije Janjušević, Anđela Raičević, Milica Filipović i Jelena Martić.

"Čim sam čula demo, zarazila sam se melodijom na prvo slušanje. Pjesma je stilski drugačija od svega što sam do sada radila, opisala bih je kao moderni plesni elektro pop. Inspirisana upravo tim ritmom, sama sam napisala tekst o ljubavi koja pleše u ritmu ljeta i to usred onog polarnog talasa u januaru kad je napolju bilo -15 stepeni", ispričala je Demirović.

Kako je kazala, novi singl označava zaokret u njenom muzičkom stilu.

"Okrećem se novom zvuku sa ukusom elektronike, i u tom pravcu ću se kretati na dalje u nadi da više neću praviti duge pauze i da ću autorski još biti aktivnija", obećala je ona, otkrivši da je Zonjo ujedno producirao pjesmu.

"Neizmjerno sam zahvalna Zonju koji me nagovorio da se okuražim i probam da plasiram nešto drugačije, odlučila sam da mu vjerujem i rezultat je veoma pozitivan. Makar se nama tako čini, a ja već dugo osjećam blagu nervozu od želje da ljudi čuju i vide to sve i da vidim njihovu reakciju", priznaje pjevačica.

O saradnji sa Markovićem, ona je kaže:

"Zonjo je uključen u kreativni proces rada na ovoj pjesmi od starta. Zapravo, sve ovo je njegova ideja. Bili smo na vezi dok sam pisala tekst, bio je u studiju kada sam snimala vokal, uradio je fenomenalan posao sa spotom. Mogu slobodno reći da je on nosilac cijelog projekta. Znate, u ovom poslu se rijetko dešava da naiđete na saradnika koji zaista vjeruje u vas i u pjesmu, i koji bez ikakve zadrške daje sve od sebe za tu stvar. Meni ta podrška puno znači, energije su nam se poklopile, a uspio je i u muzičkom studiju i na setu spota da iz mene izvuče 'ono nešto' što do sada nisam ni bila svjesna da držim u sebi".

Pjesma govori o ljetnjim kombinacijama, pa je muzičarka otkrila kako ona gleda na takve veze:

"Sve dok iz tog nagovještaja ljubavi i varljivih emocija nijedna strana ne izađe povrijeđena, to mi je skroz okej. Suština ljetnje avanture, bez obaveza i budućnosti, je da nam bude lijepo i da ostane zapisana u nama kao lijepo, nezaboravno sjećanje. O tom sjećanju pjevam u pjesmi 'Pamti'".

Za Sea Dance umjesto za Skale

Prvom saradnjom sa Andreom bio je zadovoljan i Zonjo.

"Nadam se da će Andreina pjesma, za crnogorske pop izvođače, biti ohrabrujuća smjernica koja vodi ka Sea Danceu, a ne Sunčanim skalama. Valjda je bolje ličiti na svjetske aktuelne muzičke trendove, nego biti reciklaža istih regionalnih autora koji godinama štancuju gnjili pop i narodnjačke pjesme. Ovo što smo mi sada uradili nije neka velika originalnost i revolucija, ali sigurno jeste osvježenje za domaću scenu", smatra Marković.

Bonus video: