Sastav "Haze & Ash" predstavio singl kao najavu albuma

"Predstojeći album metaforički obilježava jedan dan u životu osnivača benda, gledajući kroz prizmu djetinjstva"
460 pregleda 0 komentar(a)
Haze & Ash, Foto: Ivan Mandić
Haze & Ash, Foto: Ivan Mandić
Ažurirano: 10.06.2017. 17:22h

Budvanski rok sastav Haze & Ash objavio je debitantski singl "Morning" koji prati i spot, a može se pogledati na YouTube servisu. Video potpisuje Mediatag i snimljen je upravo u prijestonici crnogorskog turizma, dok je gost na pjesmi pjevačica beogradske grupe Bitipatibi Una Gašić.

Bend su prije sedam godina osnovali Dario Vuksanović i Andrej Lovrić, koji su gitaristi i vokali, a na basu im se pridružio Luka Jovanović, dok se bubnjar još traži i Budvani apeluju na zainteresovane da se jave. Svoj doprinos pjesmi "Morning" dao je i gitarista Nebojša Ćulafić.

"Ime, uprkos tome što ljudi misle da smo to Andrej i ja, ne predstavlja imena članova, već neumornu nostalgiju koja je izražena kod nas. Dakle, bukvalan prevod znači izmaglica i pepeo, pepeo obilježava vrijeme koje je prošlo, izgorjelo, a izmaglica tu nostalgiju od koje je ponekad teško vidjeti jasno. Što se tiče našeg zvuka, ima note flegmatične, nostalgične i sanjive atmosfere koju nosi odrastanje pored mora. Samim tim, naši tekstovi se upravo tim bave, djetinjstvom, poprilično su lični", detaljno je objasnio Vuksanović u razgovoru za "Vijesti".

Kako je kazao, debi singl najavljuje predstojeći album grupe Haze & Ash koji će biti konceptualan - "Morning" (Jutro) je prva pjesma sa tog izdanja, a posljednja će biti "Night" (Noć).

"To metaforički obilježava jedan dan u životu osnivača benda, mene i Andreja, gledajući kroz prizmu djetinjstva. Spot je sniman u Budvi, konkretno u kući Andreja Lovrića, gdje se nalazi i naš studio koji se može vidjeti na snimku i Zagora, koji ima predivan pogled. Sniman je sredinom maja, a odlučili smo da prvo ekranizujemo ovu pjesmu upravo zbog toga što je prva na albumu i otvara priču", dalje je pojasnio pjevač i gitaritsta.

On je otkrio da je plan da krajem avgusta njegov bend objavio još jedan singl, a nakon toga pomenuti album prvijenac koji će nositi naslov "Hedonism".

"Album je već dosta razrađen, materijal je stvoren, ostao je samo proces snimanja, a snimanje izvodimo uglavnom sami, uz pomoć produkcije Predraga Milanovića koji vodi studio Mediterrania Beograd", istakao je Vukasanović.

U međuvremenu, publika će moći da čuje Haze & Ash i uživo, ali ne u Crnoj Gori, već prvo u Beogradu, odakle je Lovrić, koji živi i radi u Budvi.

"Svirke mogu da se očekuju veoma brzo, za početak u Beogradu, pa kad se vratimo u domovinu, nadamo se organizaciji i na primorju", kazao je Vuksanović.

Bonus video: