Patolog: Ljekovi nisu doprinijeli Kornelovoj smrti

Toksikološki testovi pokazali su prisustvo barbiturata, kofeina i lorazepama (ativan), koji se uzima protiv anksioznosti
0 komentar(a)
Kris Kornel, Foto: Reuters
Kris Kornel, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2017. 07:30h

Kris Kornel, frontmen "Soundgardena", koji se ubio 18. maja u 53. godini, u krvi je imao nekoliko ljekova, ali nije doprinijelo njegovoj smrti, rezultat je autopsije, prenosi Guardian.

Toksikološki testovi pokazali su prisustvo barbiturata, kofeina i lorazepama (ativan), koji se uzima protiv anksioznosti. U njegovom sistemu bilo je i naloksona (lijeka koji se koristi za poništavanje efekata opijatnog predoziranja) i jedne vrste dekongestiva (lijeka za olakšavanje nosnog zagušenja).

“Ove supstance nisu doprinijele uzroku smrti”, rekao je patolog okruga Vejn u Mičigenu, koji je potvrdio da se Kornel objesio nakon koncerta u Detroitu. Njegovo tijelo našao je pripadnik objezbeđenja, koji je, nakon što ga je alarmirala muzičareva supruga, provalio u hotelsku sobu. Krisova supruga Viki je otkrila da je telefonom pričala sa njim po završetku koncerta i da joj je nagovijestio da je možda uzeo koji "ativan" više.

"Mnogi koji su poznavali Krisa primijetili su da nije bio pri sebi tokom posljednjih sati i da se s njim dešavalo nešto vrlo čudno. Otkrili smo da je nekoliko supstanci pronađeno u njegovom sistemu. Nakon toliko godina trezvenosti, taj trenutak užasnog prosuđivanja je izgleda potupno izmijenio i narušio njegovo stanje uma. Nešto se očigledno strašno loše desilo i moja djeca i ja smo slomljeni i očajni što taj trenutak više ne možemo da vratimo", napisala je ona u izjavi nakon što su objavljeni rezultati autopsije.

Deril Dejvis, profesor kliničke farmakologije, kazao je da su ljekovi koje je Kornel uzeo kombinacija “dizača i spuštača”. “Kad se pomiješaju, može biti nusefekata, poput dezorijentisanosti”, dodao je on.

Kornel, jedna od ključnih ličnosti grandž pokreta 90ih, otvoreno je govorio o svojim problemima s drogom i kasnije alkoholizmom. Godine 2007. kazao je da je trijezan od rehabilitacije na koju je otišao 2002. Takođe je izjavljivao da je patio od depresije i agorafobije.

Bonus video: