PUBLIKU ODUŠEVIO QUEEN TRIBUTE BAND

Treće veče City groove-a: Psihomodo Pop zatvorio festival

Za mnoge i najintersantniji dio završnice City Groovea, bilo je Queen Real Tribute, koji je pokazao kako rok bend treba da zvuči, ali i izgleda na sceni
104 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2019. 05:09h

Treće veče, a ujedno i ovogodišnje izdanje podgoričkog festivala City Groove, zatvorio je kultni hrvatski sastav Psihomodo Pop, a uprkos pozivima publike na bis, frontmen Davor Gobac nije se vratio, jer je ispoštovao dogovor sa organizatorima koji su imali dozvolu za koncerte od Glavnog grada samo do dva sata ujutru, kada se zvučnici i utihnuli.

Ipak, Psihomodo pop još jednom je u okviru dva sata svirke pružio podgoričkoj publici koncert o kojem će se dugo pričati i pored toga što Gobac ovoga puta nije izvodio njemu karakteristične skečeve, ali je to nadoknadio ozbiljnošću u okviru muzičkog dijela.

Za razliku od prethodnih večeri tokom kojih je publika pristizala sporadično i uglavnom u najvećem talasu prije početka glavnih zvijezda, domaćin Highway izašao je na bini pred gotovo punim parterom Stadiona malih sportova.

Podgorički rokeri nisu kasnili ni akademskih pet minuta, a tokom jednosatne svirke publici su predstavili repertoar sa klupskih svirki, međutim prava poslastica bile su tri autorske numere koje su premijerno izvedene.

Jedna od njih, kako su otkrili, uskoro će biti objavljena, a za nju će snimiti i spot.

Za mnoge i najintersantniji dio završnice City Groovea, bilo je Queen Real Tribute, koji je pokazao kako rok bend treba da zvuči, ali i izgleda na sceni.

Ivan Đerfi, Nenad Bojković, Miljan Davidović, Radoš Capin, Ivan Ristanović i Lazar Arsović, neupućene su mogli dovesti u zabludu da je originalni sastav Queen stigao u Podgoricu uz pomoć vremenske mašine, jer ne samo da su “skinuli” vokal Fredija Merkjurija, već je frontmen oživio i stajling čuvenog muzičara.

Tako je publika mogla da uživa u presjeku muzičkog, ali i vizuelnog opusa Queena, a pjevač Real Tributea presvlačio se tokom nastupa sedam puta, a publiku je posebno oduševilo to što je skinuo i manire Merkjurija, pa je u jednom trenutku pjevao ležeći na zvučnicima.

Nakon festivala, direktor City Groovea, Dragan Bulajić za “Vijesti” je kazao da je “izuzetno zadovoljan”.

“Mislim da su svi  koji su došli na festival bili zadovoljni onim što smo im ponudili, kako posjetioci, tako i izvođači  binom,  rasvjetom, specijalnim efektima i drugim tehničkim stvarima”, ispričao je on, a zatim se osvrnuo i na vremenske prilike koje su ovoga puta poslužile festival.

“U jednom ranijem intervjuu sam kazao da se osjećamo kao vinogradari iz Šobićeve pjesme 'Džemper za vinograd'. Spremate nešto godinu dana i naiđe kiša ili grad petnaest minuta i sve ponese. Ipak nikad ne razmišljamo o stvarima na koje ne možemo da utičemo. Ove godine nas je nebo pogledalo i bilo je lijepo, a čak druge večeri kiša je stala oko sedam sati”, kazao je on.

Bulajić je bio raspoložen i da otkrije koja se noć njemu najviše dopala, ne kao organizatoru već kao ljubitelju muzike.

“Privatno, kao fan najviše sam uživao druge i treće noći. Morcheeba je za mene jedan od najboljih svjetskih sastava, kako autorski tako i izvođački i to je sigurno neki šmek ili začin koji je doprinio statusu City Groovea ove godine”, priznao je on.

“Što se tiče prve večeri, pokušali smo i mislim izašli u susret svim ljudima koji vole elektronsku muziku. Trudili smo se da dovedemo neko od imena koji imaju taj komercijalni haus, a to su sigurno Bob Sinkler i Dejvid Geta, tako da smo i sa te strane opravdali očekivanja publike”, odgovorio je Bulajić dodajući da se njemu dopao i nastup Antona Klamarana “iako je bio malo tvrđi”.

I pored toga što nije imao zvanične podatke o broju posjetilaca ili prodatih karata, Bulajić je istakao da je zadovoljan posjećenošću sve tri večeri.

“Ja to ne umijem da procijenim, toliko sam loš u predviđanjima da nikada nisam dobio ni na sportskoj kladionici”, uz smijeh je kazao direktor festivala.

“Druga noć je bila najposjećenija bez obzira što je treća bila besplatna. Nisam puno vodio računa o tome, bilo je dosta posjetilaca i meni je bilo puno srce jer sam vidio dosta ljudi koji inače ne izlaze uveče, a mi smo uspjeli da ih natjeramo da dođu na Stadion malih sportova”, poručio je Bulajić koji već radi na pripremama drugih događaja.

Kako je kazao u julu će u Crnoj Gori biti organizovane Mos igre, sa propratnim koncertima, a pregovara se i o povratku Royal Music festa koji se ranije održavao na Cetinju.

Galerija