"Smrt Kornela nastala vješanjem"

Toksikološki nalazi pokazali su da je u tijelu Kornela bilo sedam različitih ljekova, uključujući veliku dozu lijeka protiv anksioznosti
0 komentar(a)
Kris Kornel, Foto: Twitter
Kris Kornel, Foto: Twitter
Ažurirano: 03.06.2017. 09:01h

Patolozi Okruga Vejn objavili su rezultate autopsije i toksikologije Krisa Kornela, kojima je utvrđeno da ljekovi koji su pronađeni u njegovom telu, nijesu doprinijeli smrti slavnog muzičara.

"Smrt je izazvana vješanjem", napisao je asistent patologa Teodor Braun u izvještaju, koji je došao do Rolling Stone magazina. "Na osnovu okolnosti smrti i rezultata autopsije, smrt je izazvana samoubistvom".

Toksikološki nalazi pokazali su da je u tijelu Kornela bilo sedam različitih ljekova, uključujući veliku dozu lijeka protiv anksioznosti. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, ovi ljekovi nijesu doprinijeli smrti muzičara.

U Kornelovom "sistemu bili su butalbital, lorazepam, pseudoefedrin, njegov metabolit norpseudoefedrin, kofein i nalokson".

Kornelova porodica ranije je krivila nuspojave "Ativana", leka za anksioznost, koje uključuju i samoubilačke misli, kao katalizator pjevačeve smrti. Međutim, ljekari kažu da je nivo lijeka kod Kornela bio niži u odnosu na ranije slučajeve samoubistva izazvane nuspojavama lijeka.

Bonus video: