Duo Brajović-Nikčević nastavlja koncertnu sezonu

Bojana i Boris su za ovu priiliku bili pripremili novi repertoar, sa djelima Bartoka, Lajznera, Di Marina, Djuarta i Butrosa
107 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Brajović, Boris Nikčević, Foto: Privatna arhiva
Bojana Brajović, Boris Nikčević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.06.2017. 14:04h

Crnogorski duo Bojana Brajović, gitara, i Boris Nikčević, flauta, nastavio je aktivnu koncertnu sezonu ove sedmice nastupom u Bijelom Polju u galeriji Centra za kulturu.

Kako su prvi zajednički cjelovečernji koncert održali upravo na tom mjestu prije skoro šest godina, Bojana i Boris su za ovu priiliku bili pripremili novi repertoar , sa djelima Bartoka, Lajznera, Di Marina, Djuarta i Butrosa, koji je premijerno predstavljen bjelopoljskoj publici.

Ovo je nakon Kolašina bio drugi koncert dueta u okviru ‘Male sjeverne turneje’, podržane od Ministarstva kulture na ovogodišnjem konkursu, a slijedi nastup u Beranama petog jula. Bojana i Boris su sa ansamblom Clazz quintet inače nedavno uspješno započeli i regionalnu turneju ‘Koncerti bez granica’, u okviru koje su održali koncerte u čuvenoj sali Guarnerius u Beogradu, i u Tirani, u okviru međunarodnog festivala Reja. U julu Clazz quintet nastupa u Ljubljani, a turneja se nastavlja na jesen, koncertima u Sarajevu i Podgorici.

Bonus video: