ARIJANA GRANDE: U CENTRU BRITANSKE TRAGEDIJE

"Nepopularna" pop zvijezda

Grande se oglasila putem svog Twittera gdje je kratko napisala: “Slomljena. Iz dubine srca, veoma mi je žao. Nemam riječi”
76 pregleda 1 komentar(a)
Arijana Grande, Foto: Wordpress.com
Arijana Grande, Foto: Wordpress.com
21.05.2019. 13:04h

Arijana Grande je najčudniji izvođač koji se mogao naći u centru britanske tragedije, koja se odigrala u Mančesteru, piše Guardian u tekstu pod nazivom “Kako je Arijana Grande postala nepopularna pop zvijezda”.

“Da se teroristički napad u Mančesteru odigrao samo dva dana ranije, odnosno u toku koncerta “That That”, njihova muzika bi nesumnjivo bila u pozadini svakog izvještaja o ovom događaju. Međutim, u ovakvoj situaciji mnogi mediji su odlučili da vijesti upotpuno muzikom grupe “Oasis”, zbog njihove konekcije sa Mančesterom, umjesto da se uz tužne vijesti čuje pjesma mlade pjevačice”, piše ovaj britaski portal.

Autor teksta, Sem Volfson, dalje objašnjava da je razlog za to činjenica da je Grande potpuno nepoznata starijim Britancima, te da je u pitanju zvijezda iz Majamija koja nastupa sa reperima i koja je produkt “vremena Interneta”.

“Iako ima 23 godine ona i dalje izgleda kao Disney princeza, ali ovo je samo mali dio kompletne slike”, piše Guardian koji podsjeća da je američka pjevačica postala slavna još kao djevojčica 2009, kada se kao 16-godišnjakinja pojavila na audiciji za Nickeldeon show.

Ona je bila odgovor na probleme te televizije koja nije uspijevala da se izbori sa Disney programom koji je iznjedrio Majli Sajrus i Demi Lovato, zbog čega čelnici Nickeldeon showa nisu željeli da je puste.

U jednom razgovoru za “Rolling Stone” ona je taj period nazvala kao “neautentičan i lažan”, tvrdeći da ga je mrzela, jer je to bio “najgori dio njenog života”.

“Stavili bi mi loš sprej za potamnjivanje, obukli me u haljinu princeze i tjerali da paradiram ulicama”, kazala je tada pjevačica koja je uspjela da raskine ugovor tek 2013. godine, kada je objavila i svoj prvi, pravi singl “The Way” u saradnji sa reperom Mekom Milerom.

Uslijedile su saradnje i sa drugim reperima, među kojima su bili i Big Šon, Igi Azalea, Niki Minaž, ali i koleginica Džesi Džej.

Taman kada je počela da osvaja simpatije širom svijeta i kada je dostigla 100 hiljada pratioca na društvenoj mreži Instagram, gdje je na trećem mjestu po popularnosti, desio se preokret.

Naime, Grande se našla u centru skandala kada je isplivao snimak na kojem liže krofnu u pekari i vraća je nazad, ali to nije razlog zbog kojeg je izgubila veliki broj fanova, već rečenica koju je prošaputala u video zapisu: “Mrzim Ameriku”.

Iako je mnogima bilo očigledno da se komentar odnosi na uslugu, a ne na cijelu naciju, Amerikanci joj ovo nisu oprostili, a nevolje su počele da se nižu.

Prvo je stigao mail od Demokratskog nacionalnog komiteta kojim je saopšteno da je njen nastup u Bijeloj kući, u čast tadašnjeg predsjednika Baraka Obame otkazan, a mediji koji su je uzeli “na zub” počeli su da objavljuju vijesti prema kojima maltretira svoje fanove.

Ipak, Grande se nije predala i nastavila je sa posvećenim radom, javno se deklarisala kao simpatizer tadašnje kandidatkinje za predsjednika - Hilari Klinton, učestvovala je na Maršu žena u Vašingtonu, zagova feminizam i ravnopravnost polova.

“Nesumnjivo, biće joj veoma teško da nastavi dalje nakon horora koji je preživjela. Članovi 'Eagles of Death Metal', benda na čijem se koncertu odigrao teroristički napad u Parizu prošle godine, veoma brzo su nastavili turneju. Ali oni su stari rokeri, a ona ima samo 23 godine”, piše Guardian.

“Od napada, ne mogu da prestanem da razmišljam o posljednjem nastupu Grande. Sa prijateljima koji su sjedeli sa mnom u baru, bio sam među najstarijima na tom koncertu gdje su preovladavali 20-godišnjaci”, ističe Volfson.

“Na svakom koncertu postoji raznovrsnost u godinama među publikom, ali ovdje su svi bili tako mladi. Moji prijatelji i ja, podizali smo djecu, petogodišnjaka i sedmogodišnju djevojčicu, u vazduh kako bi bolje vidjeli binu”, prisjetio se autor teksta.