"POZDRAVIĆEMO I KRISA KORNELA"

Freedom večeras svira u Podgorici: Predstavljaju singl "Liberator"

“Tako ćemo svirati i pjesme koje dosta dugo nismo 'dirali' uz neke novije originale i obrade. Da ne bih dužio, šaramo od 'Tita Tarantele' do 'Ramštajna'”, obećava jedan od članova “Freedoma”, koji osim njega čine Ivan Mandić i Boris Đurić
72 pregleda 0 komentar(a)
Freedom, Foto: Filip Roganović
Freedom, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Crnogorski rok sastav “Freedom” nastupiće večeras u podgoričkom Montenegro pabu, a tu priliku iskoristiće  i za promociju novog singla, što je u razgovoru za “Vijesti” otkrio frontmen  Rade Vukčević.

Vokal “Freedoma”  nagovijestio je i šta će publika moći da čuje tokom svirke, te otkrio da će nekoliko minuta posvetiti i legendarnom muzičaru koji je preminuo prije desetak dana.

“Pozdravićemo Krisa Kornela jednim oproštajnim komadom, normalno, od 'Soundgardena', a ostatak će biti mješavina komada iz cijele sezone”, kazao je Vukčević.

“Tako ćemo svirati i pjesme koje dosta dugo nismo 'dirali' uz neke novije originale i obrade. Da ne bih dužio, šaramo od 'Tita & Tarantele' do 'Ramštajna'”, obećava jedan od članova “Freedoma”, koji osim njega čine Ivan Mandić i Boris Đurić.

Iste večeri pored obrada, ali i autorskih numera sa prvog EP-ja,  publika će premijerno čuti i  singl “Liberator”, koja će biti na engleskom jeziku, što je karakteristično za ovaj sastav, jer, kako  ranije za “Vijesti” Vukčević obrazložio, “Freedom” se fokusira na inostrano tržište.

“Prvi singl sa sljedećeg polualbuma, mješavina Rejdža i Dorsa kao neka orijentacija, ali je ne štedimo na kraju”, opisao je on. Na pitanje da li će novu numeru ekranizovati, Vukčević je kazao:

“Spot trenutno radimo za prvi singl našeg prvog polualbuma, 'Good Times', ali nije isključeno snimanje i za 'Liberator' kasnije”.

Studijska verzija novog singla neće imati specijalnu premijeru, jer će sve numere objaviti u isto vrijeme.

“Studijska će imati premijeru kad i ostatak polualbuma, a to će biti, nadamo se, vrlo brzo - početak ljeta nam je cilj”, otkrio je  muzičar, koji se obećava još svirki “Freedoma”.

“Imamo ih još u planu prije nego što krene vrućina, ali tačno kad i gdje objavljujemo brzo. Jurimo odabrane festivale, za 'Kanjon' smo već prihvaćeni, ali nadamo se i drugima”, nagovještava on, a zatim se vraća na temu prve svirke u Podgorici u ovoj godini i ističe najbitnije detalje.

“Kao bend koji vjeruje u zabavu tek kad se stvari dobro zagriju, krećemo oko 11 uveče ove subote, a ulaz na koncert je besplatan. Pozivamo sve fanove”, poručio je on.