Porodica Krisa Kornela osporava da se muzičar objesio

"Bez rezultata toksikoloških nalaza, ne možemo da znamo šta se tačno dogodilo Krisu", rekla je za agenciju AP Viki Kornel, koja vjeruje da se Kornel i pored problema sa zavisnošću ne bi ubio jer je bio posvećen porodici i djeci
66 pregleda 0 komentar(a)
Kris Kornel, Foto: Twitter
Kris Kornel, Foto: Twitter
Ažurirano: 19.05.2017. 18:02h

Supruga američkog muzičara Krisa Kornela, koji je u srijedu uveče preminuo u hotelskoj sobi u Detroitu, osporila je danas izvještaj sudskih patologa prema kojem je izvršio samoubistvo vješanjem, navodeći da postoji mogućnost da se njen suprug predozirao ljekovima protiv anksioznosti.

Sudski patolozi saopštili su da je pjevač benda Soundgarden i Audioslave izvršio samoubistvo vješanjem, ali je Kornelova porodica navela da se bez toksikoloških nalaza ne može znati tačan uzrok smrti.

Viki Kornel je rekla da je sa suprugom razgovarala telefonom poslije koncerta i kad se vratio u hotelsku sobu, navodeći da joj je rekao da će možda uzeti još neku tabletu Ativana, koja mu je prepisana protiv anksioznosti.

Ativan je sedativ koji u prekomjernoj upotrebi može da izazove vrtoglavicu, konfuziju i pospanost.

"Bez rezultata toksikoloških nalaza, ne možemo da znamo šta se tačno dogodilo Krisu", rekla je za agenciju AP Viki Kornel, koja vjeruje da se Kornel i pored problema sa zavisnošću ne bi ubio jer je bio posvećen porodici i djeci.

​Kornel (52) je prije dva dana pronađen u nesvjesnom stanju u hotelskoj sobi, a lokalna policija je odmah otvorila istragu o mogućem samoubistvo pošto je muzičar, kako su prenjeli neki mediji, imao povez oko vrata.

Kornel je bio pjevač benda Soundgarden iz Sijetla, kolijevke grandž pokreta nastalog 90-ih godina.

Soundgarden je jedan od članova "velike grandž četvorke", zajedno s bendovima - Nirvana, Pearl Jam i Alice in chains.

Bend je bio aktivan od 1984. do 1997. da bi 2010. obnovio rad.

Kornel je imao fondaciju "Kris i Viki Kornel", koju je osnovao sa suprugom u cilju podrške zlostavljenoj i siromašnoj djeci.

Bonus video: