Medicinski pregled pokazao: Kornel se objesio

Kornel je u trenutku smrti bio na turneji sa bendom Soundgarden. sa kojim je nastupio u srijedu veče u Detroitu
0 komentar(a)
Kris Kornel, Foto: Twitter
Kris Kornel, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.05.2017. 18:10h

Čuveni muzičar i frontmen bendova Soundgarden i Audioslave Kris Kornel preminuo je u 52. godini, a policija sumnja da je u pitanju samoubistvo.

Medicinski nalazi pokazuju da je izvršio samoubistvo tako što se objesio u Detroitu.

Iz policije su saopštili da je Kornelova supruga pozvala porodičnog prijatelja i zamolila ga da posjeti pjevača i provjeri da li je sve u redu.

Nakon što mu nije otvorio vrata, Kornelov prijatelj je silom ušao i pronašao ga na podu kupatila, prema navodima policije, koja je proglasila smrt na licu mjesta.

Vijest o smrti pjevača objavio je njegov predstavnik za javnost, a Kornel je u trenutku smrti bio na turneji sa bendom Soundgarden.

On je samo nekoliko sati pred smrt posatvio tvit, u kojem je napisao da se raduje povratku u Detroit, a sa Soundgardenom je nastupio u srijedu veče, na festivalu u tom gradu.

Njegov predstavnik za javnost je vijest nazvao "iznenadnom i neočekivanom" i kazao da su žena i porodica pjevača u potpunom šoku. Porodica je sve zamolila za privatnost i kazala da će pomoći medicinskom osoblju u pokušaju utvrđivanja uzroka smrti.

Bonus video: