Slavkov rezultat je jedan od najgorih otkako Crna Gora učestvuje na Eurosongu

Prema tabeli objavljenoj na zvaničnom evrovizijskom sajtu eurovision.tv, Kalezić je sakupio ukupno 56 poena, 39 od publike i 17 od žirija
91 pregleda 7 komentar(a)
Slavko Kalezić, Foto: Reuters
Slavko Kalezić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2017. 13:28h

Uprkos tome što je dobio najveću pažnju korisnika interneta, Slavko Kalezić sa pjesmom "Space" ostvario je jedan od najgorih rezultata otkako Crna Gora samostalno učestvuje na Eurosongu.

On je bio 16. u prvoj polufinalnoj večeri, što je bolje jedino od premijernog crnogorskog nastupa 2007. u Helsinkiju, kada je Stevan Faddy zauzeo 22. poziciju u eliminacionoj fazi ovog takmičenja.

Prema tabeli objavljenoj na zvaničnom evrovizijskom sajtu eurovision.tv, Kalezić je sakupio ukupno 56 poena, 39 od publike i 17 od žirija.

Njegov nastup, o kojem još bruje društvene mreže, najviše je impresionirao moldavsku publiku koja mu je dodijelila 8 bodova, a za Crnu Goru su u prvom polufinalu masovno glasali gledaoci iz Australije (7), Slovenije (6), Azerbejdžana i Italije (5), Finske (3), Islanda (2), švedske, Jermenije i Španije (1 poen).

Svega tri nacionalna žirija dala su glasove Crnoj Gori, i to Azerbejdžan 8, Grčka 7 i Češka 2 boda.

Evrovizijski portal objavio je i glasove Crnogoraca, pa je u prvom polufinalu žiri ocijene rasporedio ovako: Grčka (12), Albanija (10), Jermenija (8), Azerbejdžan (7), Švedska (6), Moldavija (5), Portugalija (4) Australija (3), Češka (2), Slovenija (1), dok je publika nagradila Albaniju (12), Moldaviju, Sloveniju, Portugaliju, Azerbejdžan, Kipar, Grčku, Švedsku, Belgiju i Australiju (1).

Glasovi stručnjaka iz Crne Gore u finalu, od najveće do najmanje ocjene su: Grčka, Rumunija, Italija, Švedska, Belgija, Hrvatska, Jermenija, Francuska, Bugarska i Austrija, a favoriti publike po istom redosljedu su: Hrvatska, Italija, Portugalija, Mađarska, Bugarska, Azerbejdžan, Belgija, Moldavija, Francuska i Kipar.

U žiriju RTCG bili su Božo Bulatović, Branislav Bane Nedović, Ivana Pekić, Draško Đurović i Dragan Bulajić.

Portugal je pobjednik Eurosonga 2017, a pobjedničku kompoziciju "Amar Pelos Dios" je izveo Salvador Sobral.

Bonus video: