Sabrija Vulić: Majmuni ne mogu da shvate Slavkov umjetnički pristup

"Sretan sam jer te Evropa traži što već imaš zakazane koncerte i želim ti svako dobro. Sretan sam jer su te na gostovanjima djevojke i fanovi "raskubali", mnoge su ostale zaljubljene u tebe"
630 pregleda 76 komentar(a)
Sabrija Vulić, Foto: Filip Roganović
Sabrija Vulić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.05.2017. 12:47h

Novinar RTCG i član crnogorske delegacije na Eurosongu Sabrija Vulić komentarisao je sinoćnji nastup Slavka Kalezića, ali i reakcije na nastup crnogorskog predstavnika u Kijevu.

Kalezić je nastupio sinoć u prvoj polufinalnoj večeri, ali nije uspio da izbori nastup u finale ovog takmičenja.

Vulić je čestitao Kaleziću na nastupu, a osvrnuo se i na publiku koja je sinoć "slavila" nakon što Kalezić nije izborio plasman u finale ovog takmičenja.

"Bravo Slavko Kalezić...Hvala ti za divni nastup koji si donio evrovizijskoj publici...Hvala ti što si veličanstveno predstavio Crnu Goru koju toliko voliš. Nažalost noćas će dušmani da slave...To je u maloj Crnoj Gori, gdje je krivica biti "drugačiji" u svakom smislu, normalna stvar, jer zbog svoje nesposobnosti majmuni (uz svo dužno poštovanje prema majmunima) ne mogu da shvate tvoj umjetnički pristup. Hvala ti što si bio profesionalac, što je Crnu Goru ove godine na Eurosongu predstavljao magistar dramskih umjetnosti, čovjek koji tečno govori tri starna jezika, vrhunski profesionalac.

Nije mi žao što smo se sto puta posvađali tokom ovih skoro pet mjeseci krvavog rada. Napravili smo dobar posao sa skromnim sredstvima. Kako objasniti majmunima da svaki nastup zemalja koje su prošle košta desetine hiljada eura, a mi ni za salamu, ali zato nas je Evropa po dobru zapamtila. Sretan sam jer te Evropa traži što već imaš zakazane koncerte i želim ti svako dobro. Sretan sam jer su te na gostovanjima djevojke i fanovi "raskubali", mnoge su ostale zaljubljene u tebe. Hvala Zeku za sjajnu pjesmu, Jovanu Radomiru za sve što je uradio u Švedskoj, hvala Dejanu Milićeviću što je za sitne pare odradio sve što je trebalo, od spota od nastupa.

Hvala sjajnim vokalima, Marku Oliveru i Igoru, hvala Vukici. Hvala Ivanu Maksimoviću, ono kroz što smo mi prošli, nas dvojica najbolje znamo. Zato smo poslije Eurosonga još jači, a mi ćemo obojica biti dio Eurosnga učestvovala Crna Gora ili ne, jer ovdje u Evropi neko dobro zna koliko vrijedimo i jako sam sretan zbog toga. Neka primitivna Crna Gora još uvijek ne može da shvati što je umjetnost, a posebno što je Evrovizija. Laku noć.

P.S. Ovo je moj lični stav i ne dozvoljavam da bude javno publikovan", napisao je Vulić na Facebooku.

"Slavko je pokraden"

Nastup Kalezića nije prošao nezapaženo ni kod BBC Eurovision naloga na Twitteru koji je poznat po ironičnom komentarisanju čitave manifestacije.

Na Twitteru su konstatovali da je crnogorski predstavnik u Kijevu pokraden.

Slično su konstatovali, ali ne ironično, i brojni drugi mediji koji su se bavili Slavkovim nastupom, poput Dejli Telegrafa, Examinera, Buzzfeeda....

Bonus video: