Novi spot Grima

Ističući da pjesma govori o dobu kroz koje prolazimo, Đukanović je ocijenio da je “Aquarius” jedna od najeksperimentalnijih pjesama iz dosadašnjeg opusa grupe
124 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Đukanović, Foto: Printscreen (YouTube)
Nebojša Đukanović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 11.05.2017. 07:04h

Barski gotik-rok bend “Grimm” objavio je na kanalu Youtube novi video-spot za pjesmu “Aquarius”. Ovo je treća ekranizacija pjesama sa njihovog albuma “Iza tišine” objavljenog u izdanju Miner records, nakon spotova za pjesme “Igla u oku tvoje duše” i “Spuštam se” . Video-spot potpisuje Vladimir Ivanović Kole, snimatelj i producent je bio Boris Šurlan.

Ovim povodom, lider benda Nebojša Đukanović saopštio je da su pjesma i spot “sasvim sigurno” prekretnica za njega kao autora, te da je “konačno raščistio stvari u glavi”. Ističući da pjesma govori o dobu kroz koje prolazimo, on je ocijenio da je “Aquarius” jedna od najeksperimentalnijih pjesama iz dosadašnjeg opusa grupe.

"Znam da se muzikom ne mijenja svijet, da će svaki trud ovakve vrste proći nezapaženo, da sam sve to svjesno i voljno uradio i stavio tačku na jedan princip. Muzika je moja sudbina i neraskidivi dio duše. Sve što sam uradio bilo je u slavu nje same i dara kojeg sam dobio od kreatora. Taj dar nikad nije izlazio iz svoje suštine, da stvara kreaciju koja samo duhom može da se opipa. Muzika u mom slučaju nikada nije bila sredstvo za slavu, popularnost, novac ili žene...već je uvjek bila moja zona komfora, utočište, idealni svijet nadrealnog i divotnog. Ovog puta on je dosegao svoju punoću. Nije ova pjesma nikakvo epohalno remek djelo, ali je šapat vjetra koji smiruje ili koji tjera na razmišljanje o sopstvenoj svrsi", kazao je Đukanović.

Pored njega i Ivane Janković, “Grimm” čine i gitarista Dragan Miljanović, basista Dražen Miljanović, Dario Maršić - klavijature i Marko Šoć - bubanj. U pjesmi “Aquarius” gostuju prateći vokali su Mila Vukelić i Dejana Betsa Garčević.

Bonus video: