IDE NA SLAVJANSKI BAZAR

Nevena Božović: Dosta je singlova, vrijeme je za album

"Veliki je izazov što ću u Bjelorusiji pjevati uživo, u finalu čak i uz pratnju simfonijskog orkestra"
148 pregleda 0 komentar(a)
Nevena Božović, Foto: Privatna arhiva
Nevena Božović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.02.2019. 16:16h

Mlada srpska pjevačica Nevena Božović učestvovaće na festivalu “Slavjanski bazar” u bjeloruskom Vitebsku. Kako je kazala u razgovoru za Vijesti, na predlog saradnika iz Makedonije, riješila je da konkuriše za ovaj Međunarodni festival umjetnosti i prošla, pa će biti  predstavnica Srbije.

"U polufinalu se obično bira pjesma na svom jeziku, dok u finalu možeš izvesti bilo šta. Riječ je o pjevačkom festivalu, pa je veliki izazov što ću tamo nastupiti uživo, na  finalnoj večeri čak i uz pratnju simfonijskog orkestra”, pohvalila se Božović.

Za nastup je izabrala numeru “Jutro”, veliki hit Jelene Tomašević.

"Tu pjesmu posebno volim, dok ću u finalu pjevati na engleskom. Obje pjesme biće balade, jer smatram da kroz njih čovjek može bolje da pokaže vokalne sposobnosti i prenese emocije, i da su one sjajan izbor za ovakvu vrstu festivala. U pitanju su pjesme koje  mnogo volim, tako da  se nadam da ću se uspješno predstaviti u Bjelorusiji”, ističe Božović.

Za razliku od ranijih učesnika  ovog festivala  Filipa Žmahera, Tanje Banjanin, Željka Joksimovića i Marije Šerifović, ona je odlučila da  ne izvodi svoje pjesme.

Ipak, publika će uskoro imati priliku da čuje njen novi singl. U pitanju je numera “Jasno mi je”, za koju je već snimila dvije verzije - na srpskom i engleskom jeziku, a nada se da će se naći u etru do kraja maja.

“Pjesma je bržeg ritma, veoma moderna, a potpisuje je proslavljeni makedonski autor Darko Dimitrov. Dvije verzije su snimljene, a završen je i spot koji je trenutno u montaži i nadam se da će uspjeti da bude završen do kraja mjeseca, jer jedva čekam da promovišem pjesmu”, priznala je Božović koja je radila jedan dio teksta za novi singl.

To što će pjevati na engleskom, neće je, kaže, navesti da sanja o inostranoj karijeri.

“Nemam u planu da gradim karijeru u inostranstvu, pa ova verzija na engleskom nije zbog toga snimljena. Numera je moderna, a kada sam dobila demo snimak bio je na engleskom, pa sam odlučila da iskoristim i taj tekst”, ispričala je Božović i obećala da će ovo biti njen posljednji singl, pred obimnije izdanje.

“Mislim da  je singlova u mojoj karijeri bilo dovoljno, pa ću numeru “Jasno mi je” maksimalno iskoristiti kao prednajavu albuma na koji smo i ja i publika dugo čekali. Ako sve bude teklo po planu, prvijenac ću objaviti do kraja godine”, navodi Božović.