Turistička ponuda kao spona sa džez kulturom

"Petrovac džez festival, kao već priznat u svijetu, mogao bi ponuditi i zainteresovati mnoge turiste iz čitavnog svijeta, a takođe postati turistički centar i za prijateljske festivale"
169 pregleda 0 komentar(a)
Vinko MIhajlović, Foto: Privatna arhiva
Vinko MIhajlović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.05.2017. 19:06h

Petrovac Džez Festival predstavljen je na ovogodišnjem sajmu Jazzahead koji je održan u Bremenu. Kao jedini predstavnici iz Crne Gore, direktor Petrovac Džez festivala Vinko Mihajlović zadovoljan je kako se posjeta Njemačkoj odrazila na popularizaciju njegovog projekta.

“Ovaj festival i sajam Jazzahead je jedna sjajna utakmica, a našem projektu je dalo na ogromnom značaju, jer nije predstavljena samo naša manifestacija već i Petrovac, Budva, Crna Gora. Na sajmu je izlagalo mnostvo učesnika i posjetilaca, a ovogodišnja tema bremenskog sajma je 'kulturoloski turizam u muzici'. Sajam je i zbog same teme privukao veliku pažnju jer džez festival nije samo 'Simple jazz fest' kao što prave mnogi, već ovakvi muzički hepeninzi moraju biti poput džez grada kako bi se kroz sve to promovisao turizam”, rekao je Mihajlović.

On smatra da turistička ponuda mora biti spona sa džez kulturom koja je veoma aktuelna u svijetu, kao i da Petrovac zaslužuje počasno mjesto da bude jedini džez grad.

“Uz ponudu od više dana, turisti će moći da koriste pakete i dolaze i u septembru, što bi dodatno ojačalo turističku sezonu koja bi zbog toga bila produžena. Petrovac džez festival kao već priznat u svijetu mogao bi ponuditi i zainteresovati mnoge turiste iz čitavnog svijeta, a takođe postati turistički centar i za prijateljske festivale”, objašnjava Mihajlović.

Ono što su spoznali u Bremenu, Mihajlović će već iskoristiti na ovogodišnjem festivalu, pa je već ugovorena saradnja sa Nišvilom i Kikinda džez festivalom iz Srbije, a već od sledeće godine u Petrovac stižu i predstavnici festivala Kaunas (Litvanija), kao i sličnih manifestacija iz SAD, Kanade, Holandije, Poljske, Njemačke, Sardinije, Jermenij i drugih država.

“Ovo je početak misije koja će se razvijati tako da Petrovac džez festival ove godine traje 10 dana, kako bi već neke naredne godine čitav septembar bio u znaku ove manifestacije. Takođe, planiramo i eho festivala kako bi smo ga kroz razne događaje promovisali i tokom čitave godine”, obećava Mihajlović.

Bonus video: