Za ljubitelje tvrđeg zvuka: Američki Pro-Pain na Bedem festu

Prethodno je najavljeno da će na nikšićkoj tvrđavi nastupiti Zvonko Bogdan, Bisera Veletanlić, Dado Topić, beogradski pank sastav „Direktori“ i 'Sleepin Pillow' iz Soluna
0 komentar(a)
Pro pain, Foto: ORSVP
Pro pain, Foto: ORSVP
Ažurirano: 04.05.2017. 10:24h

Američki bend iz Njujorka Pro-Pain nastupiće na ovogodišenjem Bedem festu koji se održava od 24. do 26. avgusta na nikšićkoj staroj tvrđavi.

„Imamo privilegiju i čast da po prvi put ugostimo bend uz koje su rasle različite generacije poštovalaca tvrđeg zvuka za ovih 25 godina koliko kultni sastav Pro-Pain i postoji. Time Bedem fest nastavlja sa sjajnom tradicijom da svoje posjetioce i ukupnu javnost ‘šokira’ novim imenima koja će se naći na ovogodišnjoj listi izvođača”, saopštili su organizatori Bedem festa.

Oni ističu da je nastup Pro-Pain-a u Nikšiću jedini ovogodišnji njihov koncert u regionu, što samo dovoljno govori koliko je Bedem fest cijenjen i poštovan.

Prethodno je najavljeno da će na nikšićkoj tvrđavi nastupiti Zvonko Bogdan, Bisera Veletanlić, Dado Topić, beogradski pank sastav „Direktori“ i 'Sleepin Pillow' iz Soluna.

“Toplo preporučujemo svim ljudima da u planiranju ovogodišnjeg godišnjeg odmora obavezno uvrste posjetu drevnoj gradskoj tvrđavi, Nikšiću i Bedem festu” pozvali su iz organizacije.

Četvoročlana ekipa Bedem festa 10.maja kreće sa mini turnojom po region, a prva destinacija je Sarajevo. Zatim slijedi Slavonski Brod, gdje će izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić bitu član žirija 21.izdanja Hrvatskog demo rok festival. Pobjednik pomenutog festivala nastupiće na ovogodišnjem Bedem festu.

“Jako je važno da Bedem fest u dobrom ritmu i stečenoj navici nastavlja sa promocijom i afirmacijom regionalne demo scene. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju sa najstarijim demo festivalom u Hrvatskoj”, kazao je Šundić.

Nakon Slavonskog Broda, Bedem karavan nastavlja svoj put za Zagreb.

Iz organizacije podsjećaju na program koji u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori i EU Info pripremaju u Nikšiću i Podgorici povodom obilježavanja 30.godina realizacije programa “ERASMUS+” i Dana Evrope.

U petak, 5.maja na gradskoj tvrđavi u Nikšiću nastupiće crnogorski DJ-evi DJ Iron, Petrumatik, Proximus i Lea Dobričić. Događaj je podržala Pivari “Trebjesa” a ulaz je besplatan.

Bonus video: