Viva Vox će uvijek imati šta novo da ponudi publici

“Nastupe u Podgorici pamtimo po mnogo čemu lijepom. Ovo će nam biti treće pojavljivanje pred vašom publikom"
0 komentar(a)
Viva Vox, Foto: Danilo Mijatović
Viva Vox, Foto: Danilo Mijatović
Ažurirano: 02.05.2017. 14:39h

Jedan od najpopularnijih horova na Balkanu, beogradski Viva Vox nastupiće 6. maja na Trgu nezavisnosti u glavnom gradu Crne Gore. Njihov nastup zakazan je povodom proslave Dana Evrope, a jedan od članova ovog sastava Srđan

Mladenović priznaje da Viva Vox ne bira povod, već članovi ovog hora sa nestrpljenjem očekuju sve nastupe.

“Mi volimo koncerte, bez obzira koji je povod u pitanju. Ipak, ove godine, zajedno sa Podgoričanima, slavimo dan koji je jedan od najznačajnijih u istoriji Evrope, i radujemo se što ćemo biti dio toga”, istakao je Mladenović.

Njihov repertoar i način pjevanja nije nepoznat publici u glavnom gradu. Naime, ovaj hor prošle godine je napunio terasu KIC-a Budo Tomović, pa se nadaju da će ih veliki broj fanova dočekati i na ovom koncertu.

“Nastupe u Podgorici pamtimo po mnogo čemu lijepom. Ovo će nam biti treće pojavljivanje pred vašom publikom. Svaki nastup je bio specifičan, a pjevali smo kako u zatvorenom prostoru, tako i na otvorenom. Još uvijek pamtimo sjajnu atmosferu sa koncerta u Crnogorskom narodnom pozorištu, prije više od pet godina”, prisjeća se Mladenović, ne želeći da otkrije koliko će repertoar za 6. maj biti izmijenjen u odnosu na prethodna dva nastupa. No, novih pjesama će svakako biti.

“Uvijek se trudimo da mijenjamo i dopunjujemo repertoar novim pjesmama, a zasada imamo preko 50 domaćih i stranih obrada na repertoaru. Kada nastupamo u nekom gradu ponovo, obavezno repertoar promijenimo dovoljno da publika uvijek može da čuje nešto novo, pa će tako biti i ovog puta”, obećava on.

Na prostorima Balkana nema puno horova poput Viva Voxa, a na pitanje koliko im nedaostatak konkurencije smeta u napredovanju, sagovornik “Vijesti” odgovara:

“Radujemo se kada vidimo nove sastave koji se bave muzikom makar na sličan način kao i mi. Želja za napretkom kod nas postoji oduvijek, jer smo sami sebi najveći kritičari. Znamo da uvijek može bolje, da uvijek može drugačije, i dok god je tu inspiracija, Viva Vox će uvijek imati šta novo da ponudi publici”, siguran je on.

Obradili „La La Land“

Viva Vox iza sebe ima dosta koncerata i jedan studijski album.

“Upravo smo na našem zvaničnom YouTube kanalu objavili najveći projekat koji smo uradili u ovoj godini, a to je tek prvi u nizu. U pitanju je novi spot i obrada muzike iz popularnog filma „La La Land“. Reakcije su za sada sjajne i drago nam je da je publika razumjela poruku koju smo željeli da pošaljemo ovim našim mini-filmom” ponosan je Mladenović.

Bonus video: