"Festival pun zvijezda" se pretvorio u potpuni fijasko

U službenom opisu događaja, posjetiocima je obećavano spavanje u posebnim bungalovima, prevoz privatnim avionom, gastro poslastice najboljih svjetskih šefova i koncerti slavnih izvođača
99 pregleda 2 komentar(a)
Fyre festival, Foto: Printscreen (YouTube)
Fyre festival, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 29.04.2017. 17:27h

Fyre Festival sedmicama je najavljivan kao "ultra luksuzni" događaj koji su promovisale mlade zvijezde poput Kendal Džener, Bel Hadid, Emili Ratajkovski i mnoge druge.

Nakon što se festival pretvorio u potpuni fijasko, korisnici društvenih mreža su izvukli makar poučnu lekciju - ne idite na festival samo zato što ga preporučuju Instagram zvijezde.

Muzički događaj je trebalo da traje tokom cijelog vikenda, a ulaznice su koštale i do 12 hiljada dolara. Kendal Džener, Bela Hadid, Emili Ratajkovski, Hejli Boldvin i drugi modeli i Instagram zvijezde fotografijama su "mamile" ljubitelje muzike da im se pridruže na festivalu na Bahamima.

U službenom opisu događaja, posjetiocima je obećavano spavanje u posebnim bungalovima, prevoz privatnim avionom, gastro poslastice najboljih svjetskih šefova i koncerti slavnih izvođača.

Oni koji su prebrodili probleme sa prevozom i uspjeli stići do privatnog ostva, neugodno su se iznenadili. Na plažama su ih čekali obični bijeli šatori, a za jelo su dobili zelenu salatu s kriškom sira i dva parčeta hljeba.

Izvođači poput grupe Blink182 otkazali su nastupe dan prije festivala, a zvijezde koje su promovisale festival su navodno dobile upozorenje od nekog iz organizacije da ne dolaze na festival jer se radi o čistoj katastrofi.

Iako dio javnosti "slavi" propast festivala "namijenjenog bogatim klincima", neki od posjetilaca na društvenim mrežama ističu da se radi o ozbiljnoj situaciji. Na let s ostrva su morali čekati po nekoliko sati u zatvorenoj prostoriji iz koje ih nisu puštali van. Nekolicini ljudi je pozlilo, a jedan je muškarac pao u nesvijest.

Na društvenim mrežama su neki čak i pozivali na hapšenje jednog od organizatora, nekad slavnog repera Ja Rulea. Reper se javno izvinio, rekavši da je situacija bila izvan njegove kontrola, a svim posjetiocima je obećan povraćaj novca.

Bonus video: