Miloš Karadaglić: Oporavak ide odlično, uskoro ću nastupati ponovo

Za mene nema ljepšeg poklona od toga što sam sposoban da odsviram ovako predivnu melodiju mojim prstima ponovo.
0 komentar(a)
Miloš Karadaglić, Foto: Lars Borges/Mercury Classics
Miloš Karadaglić, Foto: Lars Borges/Mercury Classics
Ažurirano: 27.04.2017. 11:13h

Jedan od najvećih gitarista današnjice Miloš Karadaglić pauzirao je zbog povrede ruke sa scene od oktobra prošle godine, ali sve su prilike da ćemo ga ponovo slušati vrlo brzo. Crnogorski muzičar je putem društvene mreže Facebook poručio da njegov oporavak ide dobro i da će se uskoro vratiti na scenu. On se obratio fanovima putem video snimka na kojem je kao uvod odsvirao kratku melodiju.

"Danas je moj rođendan. Za mene nema ljepšeg poklona od toga što sam sposoban da odsviram ovako predivnu melodiju mojim prstima ponovo. Trenutno sam pod jakim emocijama, jer nisam ovo radio neko vrijeme i samo sam želio na ovaj način da vam poručim da sam okej, da mi ide odlično i da ću uskoro nastupati u vašoj blizini. Nedostajete mi puno i volim vas", kazao je na engleskom Karadaglić.

On je u oktobru prošle godine na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao da su mu ljekari savjetovali da pauzira sa svim koncertnim aktivnostima neko vrijeme, zbog kompleksnosti jedne vrste poremećaja pokreta koji mu je ustanovljen 2015.

"Tokom naredne godine, dok budem uporno radio na mom oporavku i povratku na scenu, planiram da svoju energiju fokusiram na druge stvari koje mi istinski znače. Nastaviću da radim sa odabranim dobrotvornim i obrazovnim organizacijama, kao i talentovanim učenicima gitare... Nepokolebljiv sam u namjeri da ispunim obećanje da ću se vratiti na binu brže nego što mislite, jači i bolji nego ikada", kazao je on tada.

Karadaglić je početkom prošle godine objavio svoj aktuelni album "Blackbird: The Beatles Album", na kojem je kako i sam naslov sugeriše obradio pjesme kultnih Bitlsa. Izdanje je naišlo na izuzetno pohvalne kritike.

Bonus video: