Poslušajte prvi singl benda Parampaščad

„Album će biti šarenolik s širokim spektrom zvukova”
795 pregleda 3 komentar(a)
Parampaščad, Foto: Privatna arhiva
Parampaščad, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.04.2017. 14:30h

Crnogorski bend “Parampaščad” objavio je prvi singl, numeru “Komadi”.

Trenutnu postavu grupe koja je nastala 2011. u Spužu, čine Momčilo Radulović - bas, Marko Milonjić - bubnjevi i Stefan Pantović - gitara i vokal, dok je bubnjar Ivan Ivanović sešn član benda.

Do sad su svirali obrade, a za prvi autorski singl tekst napisali su Pantović i Ivanović, dok muziku i aranžman potpisuje bend.

“Kada smo osnivali sastav, primarna ideja je bila da radimo autorske pjesme, međutim imali smo toliko nastupa da nijesmo imali vremena da mislimo o tome. Zato je rad na albumu morao da sačeka”, priča za Vijesti Stefan Pantović.

“Pjesma je nastala, snimljena i miksana u novootvorenom studiju “Stivi” koji vodim sa Ivanom Ivanovićem. Sa njim sarađujem i na njegovom autorskom materijalu koji izlazi pod pseudonimom Bubnjivi, a nedavno promovisao svoj prvi singl “Stanje svijesti”. U toku je spremanje kompletnih albuma i za “Parampaščad” i za Bubnjivi. Analogni master za pjesmu “Komadi” urađen je u Vrbasu u studiju Roberta Telčera “Šamarčina”, pod producentskom palicom Borisa Mladenovića iz grupe Jarboli”, pohvalio se Pantović.

Iako je u ponedjeljak na Youtube kanalu osvanula studijska verzija singla, “Parampaščad” svoje autorske kompozicije odavno izvodi na nastupima.

“Publika dobro reaguje i na našu autorsku muziku koju smo uvijek provlačili kroz hitove kojima smo davali naš pečat. Međutim tek pošto smo zvanično objavili singl, interesovanje je evo već nekoliko dana veće i za naš autorski rad”, ističe Pantović.

Kako kaže, bend žanrovski nije konkretan, ali “svira dosta grana rokenrol muzike”.

“I naš album biće šarenolik i sadržaće širok spektar zvukova. Biće žanrovski moderan, pa ćemo imati i psihodeličnih pjesama, ali i onih tvrđeg zvuka”, otkriva Pantović.

Za desetak dana planiraju da objave i prvi spot i to za numeru “Komadi”, pa će tek onda pustiti u etar novi singl.

“Spot je već gotov i trenutno se montira, a kako su i pjesme završene, riješili smo da objavljujemo jedan po jedan singl za sada, jer se danas brzo živi, pa se albumi manje slušaju, prosto ljudi nemaju vremena. Možda čak do objave albuma, za koji ćemo vjerovatno kontaktirati izdavačke kuće u Srbiji, Sloveniji i regionu, napravimo i nekoliko live verzija pjesama iz studija”, otkriva planove Pantović.

Bonus video: