Bil Mari sprema album klasične muzike

Zvijezda filma “Istjerivači duhova” će pjevati djela Džordža Geršvina i Stivena Fostera, kao i pjesme iz kultnog mjuzikla "Priča sa zapadne strane"
0 komentar(a)
Bil Mari
Bil Mari
Ažurirano: 22.04.2017. 16:34h

Poznati glumac Bil Mari otkrio je da na ljeto planira da objavi album klasične muzike, kao i da će ići na turneju sa kamernim trijom. Na ovom poduhvatu, nazvanom “New Worlds” (novi svjetovi), on sarađuje sa čelistom Janom Voglerom.

Zvijezda filma “Istjerivači duhova” će pjevati djela Džordža Geršvina i Stivena Fostera, kao i pjesme iz kultnog mjuzikla “Priča sa zapadne strane”.

Osim toga, Mari će čitati djela čuvenih književnika poput Marka Tvena, Volta Vitmena i Ernesta Hemingveja, dok će muzičku podlogu činiti djela Šuberta, Baha i Pjacole koja će, uz Voglera, izvoditi violinistkinja Mira Vang i pijanistkinja Vanesa Perez.

Prema pisanju New York Timesa, ovaj projekat imaće i turneju po Sjevernoj Americi “kako bi istraživali pitanja američke istorije i identiteta”.

Mari je za ovaj list kazao da je bio izazov raditi sa takvim vrsnim muzičarima, kao i da je slušanje njih kako sviraju neopisivo iskustvo. Program će premijeru pred publikom imati 20. jula na festivalu u kalifornijskom gradu Napa, a "New Worlds" album treba da izađe u avgustu.

Bonus video: