Bio je poznat zbog glasa, afera, alkohola i mafije: Prije 20 godina je umro Frenk Sinatra

Iako godišnjica njegove smrti neće biti obilježena suviše pompezno, kako je prenio čikaški list Suntajm (Sun Time), Sinatrin saradnik Eliot Vajsman objavio je knjigu o čuvenom glumcu i pjevaču "The Way It Was: My Life with Frank Sinatra"
143 pregleda 0 komentar(a)
Frenk Sinatra, Foto: Fanart.tv
Frenk Sinatra, Foto: Fanart.tv
Ažurirano: 14.05.2018. 06:54h

Dvadeset godina od smrti Frenka Sinatra, njegova muzika je i dalje popularna posebno sada na internetu gdje je 4,8 miliona ljudi slušalo njegove čuvene pjesme na sajtu Spotify, prenijeli su lokalni mediji u SAD.

Iako godišnjica njegove smrti neće biti obilježena suviše pompezno, kako je prenio čikaški list Suntajm (Sun Time), Sinatrin saradnik Eliot Vajsman objavio je knjigu o čuvenom glumcu i pjevaču "The Way It Was: My Life with Frank Sinatra".

Vajsman u knjizi opisuje razne anegdote o Sinatri iza kulisa, navodeći da pjevač nije nikada pio alkohol prije nastupa već čaj s limunom i da nije volio dugu vožnju, jer su hoteli u gradovima gdje je nastupao uvijek bili u blizini aerodroma.

Saradnik koji u knjizi opisuje 20 posljednjih godina života Sinatre, rekao je da je bio vrlo dosljedan i da je uvijek govorio ono što zaista misli.

Takođe kruže priče da Sinatra nije volio žene koje mnogo piju alkohol, puše i stavljaju previše parfema. Njegovi prijatelji su ranije rekli da nije bio toliko veliki ljubitelj provoda i kako su prenosili mediji i da je večeri volio da provodi uz knjigu.

Sinatra (1915-1998) bio je otjelotvorenje američkog "šoumena" ali i kontroverzna ličnost van scene.

Sin italijanskog emigranta počinje kao mladić da se bavi muzikom. Postepeno niže uspjehe i privlači milione djevojaka. Međutim, procvat rokenrola zadaje ozbiljan udarac Sinatrinoj muzičkoj karijeri.

Sinatra tada kreće u filmske vode i dobija ulogu u filmu "Odavde do vječnosti", za koju dobija Oskara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine.

Od tada se paralelno bavi glumom i pjevanjem. Snimio je stotinak albuma i glumio u 58 filmskih ostvarenja.

Sinatra je bio u centru medijske pažnje zbog ljubavnih avantura, veza s mafijom i sklonosti prema alkolholu.

Bonus video: