Kultni bend stiže u PG: Morcheeba na City Groove festivalu

Pioniri trip-hopa prvi put će gostovati u Crnoj Gori, a njihov koncert najavljen je za 3. jun na Stadionu malih sportova
10 komentar(a)
Morcheeba, Foto: City Groove
Morcheeba, Foto: City Groove
Ažurirano: 19.04.2017. 10:14h

Kultni britanski sastav Morcheeba biće glavna zvijezda ovogodišnjeg City Groove festivala

Pioniri trip-hopa prvi put će gostovati u Crnoj Gori, a njihov koncert najavljen je za 3. jun na Stadionu malih sportova.

Londonski sastav obilježio je posljednju deceniju prošlog milenijuma, nižući uspješne singlove i albume surfujući na talasu globalne popularnosti tada novog muzičkog žanra – trip hopa.

Albumi benda Morcheeba prodati su u oko šest miliona primjeraka, a na muzičkoj sceni upisani su kao jedan od najprepoznatljivijih bendova trip hop scene, rame uz rame uz imena kao što su Massive Attack i Portishead.

Pored ovog britanskog sastava, tokom trodnevne muzičke manifestacije City Groove na Stadionu malih sportova publika će imati priliku da po prvi put uživa u nastupu francuskih DJ-eva i producenata Bob Sinclara i Antoine Clamarana koji je na programu prve večeri 2. juna.

Pored benda “Morcheeba” druge večeri, 3. juna publika u glavnom gradu Crne Gore će nakon šest godina imati priliku da čuje hrvatskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnia, dok će festival svojim koncertima zatvoriti bendovi “Queen Real Tribute” i “Psihomodo pop”.

Kao i prethodnih godina, ovogodišnje zvijezde festivala imaće podršku i domaćih izvođača i bendova. Ovogodišnji festival dio je manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

Bonus video: