NOVI SINGL „DA LI ŽELIŠ?”

Ničim izazvan: Bez emocija nema prave pjesme

“Uvijek mi je smiješno kada se sjetim našeg nastupa na “Lake festu” gdje smo nakon nastupa prošli kroz gužvu. Jedna grupa momaka malo iznenađena našim izgledom je na glas prokomentarisala: 'Viđi ove što su naćerali kosu "nastranu"'. Često ih u šali citiram”, prisjeća se Bojan Gluvajić.
266 pregleda 0 komentar(a)
Članovi grupe Ničim izazvan sa Peruničićem, Foto: Privatna arhiva
Članovi grupe Ničim izazvan sa Peruničićem, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.02.2019. 23:23h

Od objavljivanja aktuelnog singla “Ko nam je ubio radio”  prošlo nešto više od dva mjeseca, a članovi benda “Ničim izazvan” riješili su da prezentuju još jedan. U pitanju je ljubavna, ljetnja numera “Da li želiš”, čiji je autor gitarista i vokal Bojan Gluvajić, a koja se za sada može poslušati na radio stanicama i nekoliko muzičkih platformi kao što su Deezer i Spotify.

“Došlo je vrijeme za jednu takvu pjesmu. Mislim da poput naših najvećih hitova, 'O tebi' i '30', ima tu vedrinu i ljepotu koju mogu mnogi da prepoznaju i osjete. Nama je jako draga i jedva čekamo da je sviramo uživo”, istakao je za “Vijesti” Gluvajić.

Kao i sa prethodnim singlom odlučili su da pjesma zvanično bude puštena danas u podne na radio-stanicama, a spot će publika imati priliku da vidi tek za nedjelju dana. Njihova iskustva pokazuju da numera može da zaživi i bez spota iako je to težu put.

Ovaj singl biće još jedna uvertira u sva iznenađenja koje ovaj bend sprema.

“S obzirom na to da je ovo godina kada slavimo naš peti rođendan, mislim da ćemo ga proslaviti na poseban način, zajedno sa svima, tako što ćemo biti vrijedniji nego inače i u etar pustiti i neke posebne pjesme kao iznenađenje. O tome ćemo kada dođe vrijeme za to”, obećava vokal Boris Bakalov.

Iako je  vrijeme hiperprodukcije, pa su izvođači i bendovi da bi bili aktuelni primorani da svako malo izbacuju nove singlove,  pjesme grupe “Ničim izazvan” traju, pa su još uvijek aktuelne  i one sa prvog albuma.

“Mi volimo da ne obraćamo pažnju na trendove. Sa druge strane, znamo da to nije u potpunosti moguće. Eto, da budemo iskreni, nama je najprijatnije da ostanemo svoji, a da u isto vrijeme imamo i pozitivne povratne informacije za to što jesmo”, priznaje Gluvajić. U njihovim pjesmama ima ljubavne tematike, ali su nekad i kritički nastrojeni. Na pitanje da li je ljepše pjevati o ljubavi ili snimati društveno-angažovane pjesme, Bakalov odgovara: 

“Obrađivanje i jedne i druge teme ima smisla. I jedno i drugo predstavlja izražavanje neke emocije i oblikovanje nečega što se mota po glavama i  što nas tišti. Različite su emocije, ali su emocije i bez njih nema prave pjesme”, smatra jedan od vokala benda.

Iako već pet godina uspješno opstaju na muzičkoj sceni, Bakalov smatra da imaju još mnogo toga da nauče. 

“Možemo primijetiti da je na sceni konstantna borba za opstanak muzike. Postoji mnogo izvođača i odlična stvar je to što se ne gasi ta želja za kvalitetnom muzikom. Danas postoji dosta neukusa na svim poljima, ne samo u muzici, i potrebna je kontrateža, a hvala bogu ona postoji”, kaže Bakalov.

Bend “Ničim izazvan” jedan je od omiljenih u Crnoj Gori, pa često sviraju u našoj zemlji, odakle nose i lijepe uspomene.

“Uvijek mi je smiješno kada se sjetim našeg nastupa na “Lake festu” gdje smo nakon nastupa prošli kroz gužvu. Jedna grupa momaka malo iznenađena našim izgledom je na glas prokomentarisala: 'Viđi ove što su naćerali kosu "nastranu"'. Često ih u šali citiram”, prisjeća se Bojan Gluvajić. 

Bakalov obećava da kad su koncerti u pitanju neće zaobići Crnu Goru i  obećao da će se uskoro ponovo družiti sa publikom.

Od muzike se ne troše leđa, koljena i ramena kao od odbojke

Osnivači benda “Ničim izazvan”, Bojan Gluvajić i Boris Bakalov, prije nego su se latili mikrofona bili su uspješni odbojkaši. 

O tome jesu li ikad zažalili što su loptu zamijenili mikrofonom, Bakalov tvrdi:

“Loptu smo zamijenili mikrofonom u pravom trenutku”, istao je on i dodaje:

“U tom trenutku već smo bili u godinama kada je bilo pametno razmišljati šta poslije sporta, i muzika je došla kao poručena”, smatra Bakalov.

“Jednako smo posvećeni muzici kao što smo bili posvećeni sportu i jednako smo ispunjeni s tim što se u bavljenju muzikom toliko ne troše leđa, koljena i ramena”, zaključuje on.