BIVŠA ČLANICA "SVI NA POD"

Bojana Vunturišević snimila album: Muzika iz stomaka i srca

„Sa grupom 'Svi na pod sam' nastupala širom ex Yu prostora, ali nigdje, pa ni ovdje u Srbiji, nam nije bilo kao u Crnoj Gori”
149 pregleda 1 komentar(a)
Bojana Vunturišević, Foto: Privatna arhiva
Bojana Vunturišević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Srpska pop pjevačica Bojana Vunturišević, publici poznata od ranije kao nekadašnja članica grupe “Svi na pod”, uskoro će objaviti svoj debi solo album, nakon čega će krenuti i koncertne promocije, a ona kaže da bi najviše voljela da ovog ljeta nove pjesme predstavi u Crnoj Gori.

"Sa grupom 'Svi na pod' sam nastupala širom ex Yu prostora, ali čak ni u Srbiji ovdje nam nije bilo kao u Crnoj Gori, gdje vidiš momke gole do pasa koji prave šutku uz pjesmu "Ljubavi", koja je jedna lagana pjesmica i uz te note niko to ne bi očekivao, a nama se desilo u Podgorici na krovu KIC-a. Stalno mi pišu iz Crne Gore, zovu me da dođem na ljetovanje, pa evo prilike da iskoristim te ponude i da spojim odmor i neku dobru zabavu uz koncert", kazala je pjevačica u razgovoru za "Vijesti".

Prije gostovanja u Crnoj Gori, album "Daljine" će 29. aprila, nedjelju dana nakon planiranog izlaska, biti u prilici da čuje beogradska publika u Bitef teatru.

"Izvešćemo svih devet pjesama sa izdanja. Mi sada nastupamo kao trio - ja, Ivan Mirković Bambi, nekadašnji gitarista benda 'Svi na pod' koji sad svira bas gitaru i MKDSL, dugogodišnji beogradski producent i DJ, koji je za ritam mašinama, sintisajzerima i raznim nekim dugmićima i prčkalima. Ja tu zasada samo pjevam, ali je u planu i da uključimo u moje aktivnosti i sintisajzer, čemu se posebno radujem", istakla je Bojana.

Ona je pokušala da objasni kakav je bio proces rada na albumu i koliko je bio drugačiji od onoga na što je navikla ranije sa bendom “Svi na pod”.

"Ako poredimo sa 'Svi na pod', gdje sam bila i kompozitor i tekstopisac i aranžer i kafe kuvarica i rame za plakanje i najveća vještica, ovdje sam uglavnom kompozitor. Sviranje sintisajzera, bas dionica, to sam sve prepustila Bambiju, koji me kao pravi muzički producent vodio kroz taj proces, nekad se nadovezivao, nekad je započinjao teme... On je tu muzički producent i aranžer, a ja sam samo kompozitor i tekstopisac", kazala je pjevačica.

Ona je otkrila da na albumu nije samo sarađivala sa Bambijem i MKDSL-om, pogotovo kad su u pitanju tekstovi.

"Pjesmu 'Kese etikete' je napisala Minja Bogavac, naša dramaturškinja i jedna jako talentovana djevojka i moja dobra prijateljica. Bićete u prilici da čujete i njenu pjesmu 'E70', a na nekim tekstovima je zajedno sa mnom radila. 

Pored nje tu je bila i Maša Seničić, takođe dramaturškinja koja je napisala tekst za 'Noćni program'. Jako sam se trudila da se povežem sa različitim ljudima iz različitih umjetničkih grana da bi sebe prosto nadogradila kao autora i stvarno nam je bilo divno tokom te dvije godine rada", objašnjava Bojana.

Na pitanje da li je možda saradnja sa njenim prijateljicama dramaturškinjama uticala na to da i album sadrži dramsku atmosferu, ona je odgovorila da joj se čini da nije tako.

"Sve vrijeme dok je album nastajao, Minja i ja smo radile predstavu 'Crvena: Samoubistvo nacije' u Bitef teatru. Vjerovatno me ta atmosfera negde ponijela i inspirisala da napravim koncert tamo. Ali što se tiče samog albuma, nema tu te neke dramaturgije, to je pop muzika. Možda tim tekstovima koje je Minja dorađivala je ubacivala te neke njihove zanatske cake, a da ih ja nisam svjesna, jer se tom naukom nikad nisam ni bavila. Ona zna tačno ta pravila, a kod mene to ide iz stomaka i iz srca", naglašava pjevačica.

„Daljine” već hit na Adi Bojani, Bojana se nada koncertu tamo

Predstojeći singl je već našao fanove u Crnoj Gori na neobičan način.

"Pjesma 'Daljine' je nekim slučajem, nekim kanalima bila jako veliki hit na Adi Bojani ove godine. Moja prijateljica mi je to javila. Tako da samo da nađemo djevojku koja je od tog dečka uzela pjesmu i da je skinemo kako ljudi ne bi slušali demo verzije nego finalne verzije pjesama. Jako bih voljela na Adi Bojani da održimo neki koncert", poželjela je Bojana.