Crnogorski DJ-evi A.P. i FFunk pokrenuli svoju etiketu

Saopštili su da će njihov lejbl biti posvećen izdanjima koja odišu kreativnošču, a u okviru su deep house, tech house ili bilo koje druge vrste house žanra
125 pregleda 0 komentar(a)
84bit ffunk a.p., Foto: Facebook
84bit ffunk a.p., Foto: Facebook
Ažurirano: 14.04.2017. 16:15h

Crnogorski DJ-evi i producenti A.P. i Freaky Funk pokrenuli su sopstvenu izdavačku kuću posvećenu elektronskoj muzici 84Bit Music, koja je već objavila svoje prvo izdanje - upravo njihovo. DJ-evi koji trenutno žive i rade u Novom Sadu oformili su duo 84Bit i u etar lansirali svoj debi EP "HNK".

"Na našem prvom izdanju našle su se dvije trake - 'HNK' i 'Lucid.' Obje karakterišu duboke bas linije, koje prati topla melodija i izraženi ritmički elementi sa puno promjena koje donose dinamiku samom izdanju", izjavio je za "Vijesti" Miloš Rakonjac aka A.P.Ž

On i FFunk su već 17 godina prisutni na sceni, a iza sebe imaju više kvalitetnih solo izdanja i nastupa na festivalima i klubovima u Crnoj Gori i šire, kao što su Exit, Sea Dance, Refresh...

Naziv njihovog debi EP-a "HNK" zapravo je skraćenica za Herceg Novi i Nikšić, gradove iz kojih dolaze, dok je "Lucid" rađena za kompilaciju "Stigli naši", na kojoj je prošle godine etiketa ILoveTechno okupila crnogorske producente različitih žanrovskih usmjerenja.

Rakonjac je otkrio da je do saradnje sa Nikolom Jovićevićem, koji se krije iza imena FFunk došlo potpuno spontano. Budući dugo na elektronskoj sceni, znali su jedan drugog, cijenili i poštovali profesionalnost i zalaganje, ali igrom slučaja nikada nisu došli u situaciju da se zajedno nađu na lajn apu nekog festivala ili partija.

"Prošle godine smo komunikaciju podigli na viši nivo i vrlo brzo shvatili da imamo vrlo slična interesovanja. Tada se i rodila ideja da napravimo zajednički projekat 84Bit i već na prvoj žurci koju smo odradili shvatili smo da je to bila odlicna ideja. (smijeh) Bilo je to prošlog ljeta u jednom od naših omiljenih klubova u Crnoj Gori - 'Gecko' na Adi Bojani", objasnio je Novljanin.

U želji da svoja djela plasiraju javnosti na što kvalitetniji način, Rakonjac i Jovićević su odlučili da pokrenu svoju etiketu, na kojoj su najavili da će se pored njihovih radova naći i numere drugih talentovanih producenata sa ex Yu prostora i šire. Saopštili su da će njihov lejbl biti posvećen izdanjima koja odišu kreativnošču, a u okviru su deep house, tech house ili bilo koje druge vrste house žanra. Nadaju se proboju na svjetsko tržište.

"Pokretanje etikete je logičan nastavak onoga što radimo. Obojica produciramo elektronsku muziku godinama unazad i za to vrijeme stigli smo do nekog određenog kvaliteta zvuka za koji smatramo da je dovoljno dobar da bi ga plasirali na svjestko tržište, preko naše izdavačke kuće. U Crnoj Gori i regionu ima jako dobrih producenata i mi smo svjesni da možemo da pomognemo i utičemo da se za njih čuje i van ex YU granica", uvjeren je Rakonjac.

On je sve zainteresovane za saradnju pozvao da pošalju svoj materijal na mejl adresu demo.84bitmusic@gmail.com ili ih kontaktiraju na info.84bit@gmail.com.

Bonus video: