Antoan Klamaran na City Groove festivalu

Klamaran, koji je rezident u popularnim pariskim klubovima poput “Les Bains Douches” i “Le Queen”, pored nastupa i potrage za novim talentima za svoju izdavačku kuću „Pool e Music“, ima vremena i za radio emisiju na stanici „NRJ“
89 pregleda 1 komentar(a)
Antoan Klamaran, Foto: Promo
Antoan Klamaran, Foto: Promo
Ažurirano: 13.04.2017. 14:10h

Predstavnik savremenog francuskog elektro-zvuka, producent i miks-majstor Antoan Klamaran, obogatiće nastup Boba Sinklera prve noći City Groove festivala, čije će treće izdanje biti održano od 2. do 4. juna na Stadionu malih sportova, otkrili su organizatori.

“Poznato ime house muzike, Klamaran je širokom auditorijumu poznat po singlovima 'Gold' i 'Believe', ali i nebrojenim remiksima svjetskih hitova. Kroz svoje remikse reflektuje muzičke uticaje: disco, funk i hard house. Na francuskoj sceni probio se početkom devedesetih, kada su ga primijetili voditelji popularnog pariskog radija Maximum FM”, naglasili su iz organizacije.

“Najviše uspjeha imao je sa alumom 'Release Jourself', pa je 2005. godine dobio nagradu 'Najbolji francuski DJ', a godinu dana kasnije objavio je nekoliko kompilacija koje su prodate u više od milion primjeraka”, piše u saopštenju, gdje se dodaje i da je Klamaran 2012. objavio album "Retrospective" na kojem su se našli neki od njegovih najboljih remiksa iz prethodne decenije.

“Francuska elita, opčinjena je njegovom zavidnom vještinom miksovanja, pa su ga unajmljivali i kao DJ-a na privatnim žurkama, a bio je i rezident kultnog kluba Palace”, navode organizatori, uz opasku da je Klamaran jedan od najproduktivnijih i najtraženijih imena moderne francuske elektro scene posljednjih godina.

Klamaran, koji je rezident u popularnim pariskim klubovima poput “Les Bains Douches” i “Le Queen”, pored nastupa i potrage za novim talentima za svoju izdavačku kuću „Pool e Music“, ima vremena i za radio emisiju na stanici „NRJ“.

Prve večeri, pored Klamarana, sa publikom u Podgorici družiće se i francuski DJ i producent Bob Sinkler, a za sada je najavljeno da će tokom trodnevne manifestacije druge i treće večeri nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni i “Queen Real Tribute”.

Ovogodišnji festival dio je manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, a ulaznice će biti puštene u prodaju tek pošto kompletan program bude objavljen.

Bonus video: