Američki kantautor Mark Olson novi hedlajner SeaRocka

Organizatori su festivala saopštili su i da je termin ovogodišnjeg izdanja promijenjen, pa će ono na Ljetnoj pozornici biti oržano 21. i 22. jula
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2017. 13:42h

Američki kantautor Mark Olson novi je hedlajner kotorskog SeaRocka.

Organizatori su festivala saopštili su i da je termin ovogodišnjeg izdanja promijenjen, pa će ono na Ljetnoj pozornici biti održano 21. i 22. jula.

Mark Olson je osnivač legendarne alternativne kantri grupe Jayhawks, sa kojom je od 1985. do 1995. objavio četiri albuma.

Muzičar je ovaj sastav napustio da bi svirao sa tadašnjom suprugom, kantautorkom Viktorijom Vilijams, a njihov projekat „Original Harmony Ridge Creekdippers“, do 2006. izdaje sedam albuma.

Olson zatim kreće u solo karijeru koja traje do danas (pored kratkog povratka u Jayhawks i još jednog albuma „Mockingbird Time“ iz 2011), i proširuje svoj muzički izraz emocionalnijim pristupom i nekonvencionalnim metodama.

Posljednji album „Good-by Lizelle“ snima putujući južnom Afrikom i Jermenijom sa današnjom suprugom Ingun Ringvold, sa kojom bilježi snimke na licu mjesta koristeći inspiraciju trenutka.

Muzička kritika Olsonov posljednji album opisuje kao najinspirativniji još od sredine 90tih i zlatnog perioda sa sastavom Jayhawks.

Ulaz na SeaRock će, kao i prethodnih šest godina, biti besplatan.

Pokrovitelji festivala su Turistička organizacija i Opština Kotor, suorganizator je Kulturni centar “Nikola Đurković”, a zlatni sponzor “nikšićko pivo”.

Galerija

Bonus video: