Igor Cukrov: Imao sam dvije velike ljubavi, a i to je previše

“Cilj mi je bio da snimim pjesmu koja je radiofonična i da ne bude naporna ljudima dok je slušaju”
216 pregleda 2 komentar(a)
igor cukrov, Foto: Pio Tutić
igor cukrov, Foto: Pio Tutić
Ažurirano: 05.04.2017. 12:49h

Hrvatski muzičar koji je publiku širom Balkana osvojio još kao učesnik muzičkog šoua Operacija Trijumf - Igor Cukrov riješio je da svojim fanovima uljepša proljećne dane tako što će prezentovati novi singl.

U pitanju je numera “Da te zagrlim” za koju kaže da je posvećena svima koji se pronađu u njenim stihovima i melodiji.

“Cilj mi je bio da snimim pjesmu koja je radiofonična i da ne bude naporna ljudima dok je slušaju”, ističe Cukrov, koji je koautor teksta sa Sendijem Hostom, dok melodiju i aranžman potpisuje Marin Seka.

Kako kaže za Vijesti, trudi se da svaku pjesmu oboji svojim specifičnim vokalom, ali i emocijom, a numera “Da te zagrlim”, priznaje, mu se dopala na prvo slušanje.

“Odmah sam znao da će sjajno da zvuči u mojoj izvedbi. Nije to uvijek slučaj sa pjesmama, nekad vam se ne dopadnu na prvu zbog same vizije autora, već je sami gradite kako bi bila kao stvorena za vas. Što se tiče ove, odmah mi se dopala, jer po instrumentima koje smo koristili podsjeća na ono što je radio pokojni Toše Proeski, a opet sam uspio da interpretacijom i emocijom ostavim svoj pečat. Prava je pop pjesma”, smatra Cukrov.

Ipak kad snima pjesmu, bitno mu je, navodi, mišljenje porodice, djevojke, ali i splitskog aranžera Nenada Šiškova.

“On me uvijek savjetuje i svaka pjesma koju snimim mora proći njegov sud prije objave”, priznaje Cukrov.

Nakon što se zavrti na radiostanicama, hrvatski pjevač će za svoj novi singl prezentovati i spot.

“Video je u montaži i nadam se da će publika uskoro imati priliku da ga vidi. Sniman je u Istanbulu prije jedno mjesec dana”, otkriva on.

Ovu numeru opisuje kao melanholičnu, a pokušao je da odgonetne zašto izvođači češće snimaju tužne ljubavne pjesme.

“U tuzi postoji elemenat afirmacije ljubavi. Kad su ljudi srećni i u ljubavi im je sve 'tečno', to se ne može opjevati kako treba, niti se može na pravi način prenijeti ta emocija. Međutim, to sa tugom nije slučaj. Ni sami često ne znamo što smo imali dok to ne izgubimo, vjerovatno se zato više snimaju i bolje prolaze te tužne pjesme. Pa i Niče je rekao da dok smo blizu svjetlu nijesmo svjesni njegove ljepote, kao kad se udaljimo i izgubimo ga, a to važi i za ljubav. Možda dok smo tužni i sa distance, mnogo bolje možemo naći njen značaj”, smatra on.

Publika često poistovjećuje pjesme sa dešavanjima u životu pjevača, a Igor Cukrov priznaje da, iako pjeva tužne i melanholične pjesme, nema problema sa djevojkom koja bi u tekstu mogla prepoznati “neku situaciju iz njegove prošlosti”.

“Ne spadam u one koji imaju neostvarene ljubavi. Sve su mi se ostvarile, do sada sam imao dvije velike ljubavi, a smatram da je i to previše. Moja djevojka je upućena u sve, često mi savjetima pomaže, tako da mogu da pjevam o čemu poželim. Inače, nijesam od propuštenih prilika, pa mi je, kao i kad biram pjesme, i u životu kad biram partnerke bitan kvalitet, a ne kvantitet”, priznaje hrvatski pjevač.

Bonus video: