Pol Veler: Političari nas ne mogu izvući iz mraka

"Ako će se svijet promjeniti, a potrebno je da se to desi, ta promjena mora doći iznutra kod svih nas"
0 komentar(a)
pol veler, Foto: Wikimedia
pol veler, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 04.04.2017. 12:57h

Pola Velera, kao i mnoge, zabrinjava jačanje desnice i ličnosti poput Donalda Trampa u zapadnom svijetu, a da stvari budu još gore, poznati engleski muzičar ne vidi alternativu i nije naročito optimističan po pitanju budućnosti.

Nekadašnji član rok grupe The Jam snimio je novi, 13. album "A Kind of Revolution" koji će izaći 12. maja. Poznati muzičar je nedavno izjavio da će novo izdanje biti nastavak priče sa prethodnog "Saturn's Pattern", a kao što se može i pretpostaviti na osnovu naziva, pjesme će se baviti aktuelnim političkim zbivanjima koje su obilježili Bregzit, izbor Donalda Trampa za predsjednika i jačanje desnice.

Komentarišući političku sadašnjicu, on je ocijenio da "nas nijedna politička partija ne može izvući iz mraka", već da narod mora donijeti promjenu.

"Na neki način sam opisao kako će te stvari uticati na sve nas, na ljudski rod. Ako će se svijet promjeniti, a potrebno je da se to desi, ta promjena mora doći iznutra kod svih nas i zato se album zove 'A Kind of Revolution' (Neka vrsta revolucije). Promjena mora doći kroz ljubav i saosjećanje i jedinstvo među ljudima. Da li će se to ikada desiti nemam pojma, ali je sigurno da nam je to potrebno. Neke od tih stvari pomenutu su na albumu", istakao je Veler.

On je dodao da odgovor ne leži nužno u politici, već u ljudima, te da zato smatra da političke partije ne mogu pomoći.

"Ali ko zna što će se desiti. Sve što možemo da uradimo je da budemo svjesni toga i budemo dobri ljudi najviše što možemo", kazao je pjevač.

Veler je naglasio da i pored toga što se dobar dio albuma bavi političkim temama, novo izdanje se ne može okarakterisati kao političko. On ga opisuje kao humanistički album.

Poznati muzičar je otkrio i imena par gostiju koji će se pojaviti na "A Kind of Revolution", među kojima su Boj Džordž, gitarista irske rok grupe The Strypes Džoš Meklori, kao i članovi bivšeg Velerovog benda The Jam.

Bonus video: