SPREMA SE MALA INTIMNA CEREMONIJA

Da li je uručena Nobelova nagrada Bobu Dilanu?

Akademija je navela i da je namjeravala da to otkrije na jednom od Dilanovih koncerata – u subotu ili nedjelju u Stokholmu, ili 9. aprila u Lundu
1 komentar(a)
Bob Dilan, Foto: Reuters
Bob Dilan, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2019. 04:57h

Detalji dodjele Nobelove nagrade za književnost Bobu Dilanu drže se u tajnosti i niko ne zna šta se događa, prenosi danas „Rojters“.

Kako se navodi, Švedska akademija, koja dodjeljuje tu nagradu, još u srijedu je saopštila da će Dilan primiti diplomu i medalju tokom posjete Stokholmu na „maloj i intimnoj ceremoniji“, kako je Dilan i želio.

Akademija je navela i da je namjeravala da to otkrije na jednom od Dilanovih koncerata – u subotu ili nedjelju u Stokholmu, ili 9. aprila u Lundu.

Sekretar Akademije Sara Daniju objavila je u petak na svom blogu da se sprema za koncerte Boba Dilana 1. i 2. aprila u Stokholmu.

Početkom prethodne nedjelje Daniju je istakla da Dilan neće održati tradicionalan govor prilikom dodjele, ali da će snimljena verzija vjerovatno kasnije biti objavljena.

Da bi primio nagradu od 903.000 dolara, Dilan mora da održi taj govor u roku od šest mjeseci od zvaničnog proglašenja nagrade, odnosno od 10. decembra, ali on ne mora da bude održan u Stokholmu.

Kao primer, Rojters navodi britanskog romanopisca Doris Lesing, koja je nagradu dobila 2007. godine, a koja je pisani govor poslala švedskom izdavaču, koji ju je pročitao na ceremoniji u Stokholmu.