Čutura: Ono što slušamo je odraz toga kakvi smo

“Volio bih da napravim i cjelovečernji koncert u Crnoj Gori, jer ako izuzmeno neke nastupe po klubovima gdje sam svirao sam, kod vas dugo nijesam bio sa bendom. Spremni smo, usvirani, nijesmo zahtjevni, pa se nadam da će stići poziv možda i sa nekog festivala”
93 pregleda 0 komentar(a)
čutura, Foto: Facebook.com/nikola.cuturilo.5
čutura, Foto: Facebook.com/nikola.cuturilo.5
Ažurirano: 29.03.2017. 16:52h

Srpski muzičar Nikola Čuturilo Čutura prije nekoliko dana objavio je singl “Welcome to the Show”, koji, kako je objasnio “Vijestima”, govori o trenutnom vremenu u muzičkoj profesiji.

“Pjevam o kolegi muzičaru koji sve isntumente, produkciju, svira i pjeva sam, piše muziku, tekstove, radi aranžmane i ne voli da mu se iko miješa u posao, jer on zna to najbolje”, kaže Čutura.

Kako upravo za muzičare važi da su sujetni, pa vole što više posla da odrade sami, vjerovatno će se u ovoj pjesmi pronaći mnoge njegove kolege, no Čutura objašnjava da ga nije inspirisan nečim što mu se desilo tokom dugogodišnje karijere.

“Pjesma je stvar mog unutrašnjeg doživljaja, nijesam imao poseban povod, jednostavno se desila”, tvrdi on.

Reakcije na pjesmu koja se može poslušati na YouTube servisu za sad su pozitivne, pa je autor zadovoljan. Tvrd zvuk, takođe, opisuje kako se i sam Čutura osjećao u trenutku stvaranja numere, u kojoj kaže da što je pjesma gluplja, pjevač je popularniji. “Možda nisam u pravu u ovim stihovima, da li je tako - bolje bi bilo da pitate publiku. Ono što slušamo je odraz toga kakvi smo”, smatra on.

Strofe njegovog novog singla su na srpskom jeziku, dok je refren otpjevan na engleskom.

“Prosto mi je fraza tako izašla, nijesam imao druge planove i namjere”, kaže muzičar, dodajući da će uskoro ovu numeru izvesti na koncertu u beogradskom klubu "Elektropionir".

“Volio bih da napravim i cjelovečernji koncert u Crnoj Gori, jer ako izuzmeno neke nastupe po klubovima gdje sam svirao sam, kod vas dugo nijesam bio sa bendom. Spremni smo, usvirani, nijesmo zahtjevni, pa se nadam da će stići poziv možda i sa nekog festivala”, ne krije on svoje ambicije.

“Welcome to the Show” najavljuje novi album.

“Pjesme imamo, ali u današnje vrijeme je luksuz ući u studio i snimiti ih 10, od kojih osam kao da ste bacili u bunar. Zato ćemo puštati singlove. Nakon ovog, planiran je “Dobar dan” za koji ćemo takođe odraditi spot. Pa ćemo ući u studio da snimimo još dvije-tri pjesme”, obećava Čutura.

Kako je tek objavljeni singl opis trenutnog stanja u muzici, na pitanje da li je bio raspoloženiji kada je pisao sljedeću numeru “Dobar dan”, kroz smijeh odgovara: “Uvijek sam dobre volje, ali sljedeći singl biće isto vrsta satire, i netipično vesela za mene. Fenomenalan doprinos kad je ova kompozicija u pitanju imao sam od Marka Đorđevića člana filharmonije, a na novom albumu će biti još saradnji”, zaključuje Čutura.

Bonus video: