"Želim da uvijek budem drugačija"

“Mama rado sprovede moje ideje, a ima i mnogo svojih. Moje scenske kreacije nisu stvar novca i ulaganja, već kreativnosti, što je i veće zadovoljstvo”, ističe ona.
909 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2017. 17:56h

Katarina Radulović jedna je od četvoro takmičara iz Podgorice koji su izborili plasman u sedmi krug talent šoua Pinkove zvezdice, a njena majka Sanja Šestović, koja joj je uz ostatak porodice najveća podrška, opisala ju je kao pozitivnu, harizmatičnu i veoma druželjubivu i za svoj uzrast vrlo elokventnu djevojčicu.

“U javnim nastupima rado povede razgovor sa voditeljima, sada i sa članovima žirija. Nekima to djeluje pripremljeno ili nametnuto od strane roditelja, ali svi koji je istinski poznaju, znaju da je to samo jedna od predrasuda”, poručuje ona, dodajući da Katarina uživa na sceni, te da ima potrebu da se razlikuje, zbog čega nastupima daje lični pečat.

“Vrlo aktivno učestvuje u kreiranju istih i nije previše spremna na kompromise. Možda zato što je pubertet već počeo da čini svoje, a većim dijelom, zato što ispred sebe uvijek ima jasno definisani cilj”, priča Šestović.

Kako ističe, Katarina iza sebe ima veliki broj nastupa na dječjim festivalima, u Crnoj Gori, regionu i šire.

“Uvijek sa ponosom izdvaja učešće na prestižnom festivalu 'Slavjanski Bazar' na kojem je mnogo naučila i sa kojeg nosi divne uspomene”, ističe njena majka, koja dodaje da je talentovana djevojčica napustila muzičku školu zbog previše obaveza.

“Interesovanja ima i previše. Jedno od njih je, da bi valjalo, da pored engleskog i njemačkog, uči i španski i kineski jezik. Traži da snima svoj blog na našem i engleskom jeziku, ali se još, kao roditelji, odupiremo tim pritiscima, kada smo već poklekli pred iskušenjem da je prisutna na društvenim mrežama”, priznaje ona i ističe da Katarina obožava karting, skijanje, plivanje, kao i knjige i filmove, a uz to je i odličan đak.

U razgovoru za “Vijesti”, Radulović, koja je i član hora D-moll, prenijela je utiske iz škole Snežane Ćosović i Danijela Alibabića.

“Obožavam svoju školicu, nastavnike Danijela i teta Snežanu i svoje drugare. U srednjoj sam grupi, gdje učimo vokalnu tehniku, stalno nešto novo stvaramo. Uskoro ćemo se i među sobom takmičiti, a imali smo i divan koncert prošle godine”, kaže ona i dodaje da je u pripremi i novi nastup.

“Danijel je pun ideja i iznenađenja, on je moja najveća podrška. Sa mnom je uvijek u Beogradu tokom proba i snimanja i neizmjerno sam mu zahvalna na tome”, kaže Radulović koja je prvi nastup imala na festivalu “Naša radost”.

Na pitanje kako postiže da uskladi sve svoje obaveze i hobije, ona iskreno odgovara “vrlo teško”.

“U šestom sam razredu i gradivo je obimno. Do sada sam svaki razred završila sa svim peticama i voljela bih da istrajem. Mislim da mi retoričke sposobnosti puno pomažu da izrazim znanje iz društvenih predmeta, engleski govorim tečno, ali matematika je već stvar vježbanja za koje imam najmanje vremena”, kaže ona i priznaje da joj taj predmet ide najslabije, uprkos tome što puno voli svog nastavnika Dragana Popovića.

“Ogromnu podršku dobijam od razredne, Tanje Tatar, a moram pohvaliti i direktora OŠ 'Sutjeska' gospodina Veska Gagovića. Zahvalna sam i nastavnici muzičkog vaspitanja Radmili Avramović, koja je pokazala puno razumijevanja za izostanak sa njenog časa ponedjeljkom, kada se održavaju probe za predstojeću manifestaciju Crna Gora u ritmu Evrope”, otkrila je Katarina, a zatim se zahvalila drugarima koji joj šalju pređeno gradivo, ujni koja prepisuje i roditeljima koji je podržavaju u svemu.

U odabiru pjesama za nastup kako kaže, učestvuju svi od Alibabića, preko roditelja i rodbine, do nje same.

“Ako ovaj šou za mene potraje, svi će moći da kažu da im je muzička želja ispunjena”, u šali komentariše Katarina, koja takmičenje gleda kao priliku da pokaže talenat u pjevanju, scenskom nastupu i glumi.

“Želim da budem uvijek drugačija, i žiri mi je priznao da uspijevam u tome, ali i da se uvijek adekvatno pripremim, uživam u sceni i širim ljubav. To je za mene najveći kompliment, zapravo pobjeda”, zaključuje ona i kao najbolje nastupe izdvaja “Kesteni” i “Šaj rode šaj”.

Kada je u pitanju stajling, koji se pored njenog pjevanja najšeće pozitivno komentariše, zasluge pripisuje mami.

“Mama rado sprovede moje ideje, a ima i mnogo svojih. Moje scenske kreacije nisu stvar novca i ulaganja, već kreativnosti, što je i veće zadovoljstvo”, ističe ona.

Iako ne ostavljam takav utisak, i dalje imam tremu

Kao pozitivne stvari sa takmičenja izdvaja putovanje i druženja sa takmičarima iz drugih gradova, a kao lošu stranu, tremu.

“Ne ostavljam takav utisak, ali vjerujte da me nikada nije napustila. Očekivanja su da svaki moj nastup bude kao pobjednički, potpun i da drži pažnju, da dobijem što bolje komentare i sugestije, dok u konačnom nemam takve ambicije. Neka traje dok traje, ono što je sigurno jeste sa uživam i da sam ponosna na svako novo iskustvo”, poručila je ona.

Ima i američko državljanstvo

Jedan od detalja koji je najinteresantniji publici i žiriju je, da je Katarina rođena u Njujorku, a njena mama kaže da isticanje tog podatka mladu pjevačicu pomalo i nervira.

“Može imati neke benefite, a i ne mora biti pravilo. Možda neka olakšavajuća okolnost ukoliko porodično donesemo odluku da tamo usavršava svoje znanje, ali o tom potom. U cijeloj toj priči najinteresantnije je moje putovanje u osmom mjesecu trudnoće sa tijelom napola spremnim za porođaj i divna iskustva tokom istog. Medicinska zaštita po tom pitanju u Americi je besprekorno funkcionisala. Katarina najviše i voli da prepričava taj dio priče zvane 'američko državljanstvo'”, ispričala je Šestović.

Galerija

Bonus video: