Ivan Ivanović: Stvaram ono što mi se sviđa, ne pravim kompromise

Muzičar koji u pjesmi nastaloj prije sedam godina kaže da “dugo čekao sam da se vratim u ovo stanje svijesti”, ističe da za svo vrijeme njegovo stanje svijesti nije se puno promijenilo.
148 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Ivanović, Foto: Privatna arhiva
Ivan Ivanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.03.2017. 16:58h

Crnogorski muzičar Ivan Ivanović, koji je do sada bio poznat kao bubnjar cover bendova, odlučio je da izađe iz sijenke i pokaže ljubiteljima muzike sve svoje sposobnosti. Tako je objavio singl “Stanje svijesti” gdje je, pored toga što se još jednom dokazao kao bubnjar, otkrio je i svoju virtuoznost sviranja gitare i bas gitare, ali i pokazao glasovne sposobnosti.

Kako je otkrio za Vijesti, da se publici predstavi kao kantautor razmišlja već sedam godina.

“Tada je otprilike i nastala ova numera i spada među prve kojima sam zadovoljan. Za ove godine od kako razmišljam o karijeri napisao sam dosta kompozicija, ali “Stanje svijesti” je ona prava sa kojom treba da se predstavim i smatrao sam da sa njom treba da otpočnem svoj autorski rad. Rađena je u alternativnom pop fazonu i zaista sam zadovoljan kako je ispala”, istakao je Ivanović.

Muzičar koji u pjesmi nastaloj prije sedam godina kaže da “dugo čekao sam da se vratim u ovo stanje svijesti”, ističe da za svo vrijeme njegovo stanje svijesti nije se puno promijenilo.

“Bazično je ostalo isto, iako su prošle godine”, objašnjava Ivanović.

Sem Stefana Pantovića koji je zajedno sa Ivanovićem bio zadužen za produkciju i mastering numere, ali i snimanje u studiju “Stivi”, Ivanović je ostatak posla odradio sam.

“Vjerovatno ljudima izgleda da je zato što sam sve radio sam to puno teže, ali nije tako. Naime, da sam radio sa pet ljudi teško bi mi bilo da im objasnim šta hoću i kako određene dionice treba da odsviraju, ovako sam sve snimio sam, upravo onako kako sam želio, zato mi je i bilo mnogo lakše”, priznaje Ivanović.

Iako pjesmu opisuje kao alternativni pop, ovakav muzički pravac trenutno nije omiljen kod urednika na radiju i televiziji, no sagovornik Vijesti ne haje puno za to.

“S obzirom na to da sam za ovih 15 godina, koliko se bavim muzikom, učestvovao u raznim projektima, ali kad god bih i sam ostavljao pečat, nijesam pravio komporomise. Ne spadam u ambiciozne ljude, pa se ne opterećujem kako će na moje autorske kompozicije reagovati muzički urednici i hoće li uopšte ovu kompoziciju puštati. Svjestan sam gdje živim, pa se trudim da se ne zamaram slavom i uspjehom. Meni je najbitnije da stvaram ono što mi se sviđa i čime sam zadovoljan, a ako se to svidi makar i nekolicini, tim bolje”, smatra on. Iako počinje da gradi solo karijeru, Ivanović će nastaviti da sarađuje sa bendovima “Tatamata” i “Mp3” čiji je član.

“Ovo ništa ne mijenja, samo je plus mojoj karijeri. U tim sam bendovima, jer imaju odabrani repertoar, ne sviramo bilo šta. Čak sa grupom “Mp3” planiram da snimam album koji će biti u fusion-jazz fazonu i da sa njim gradim autentičnu priču. Nastaviću da radim sve što me zanima, sarađivaću sa bendovima, muzičarima, a planiram i više da se posvetim radu u studiju”, otkriva svoje planove Ivanović.

Bonus video: