Mladom Podgoričaninu muzika nije jedini talenat

“Zvuči nevjerovatno, ali on je počeo da svira prije nego da govori, sa četiri godine znao je da čita, znao je sve zastave svijeta, a sada i sve glavne gradove. Voli sport, matematiku, a u posljednje vrijeme je aktuelna enigmatika”, pohvalila se Vuković, koja dodaje da Komnen prije učešća u pomenutoj emisiji “nije imao značajnih solo nastupa”.
127 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2017. 14:44h

Uz Saru Asanović, Lorenu Janković i Katarinu Radulović, Komnen Vuković je još jedan Podgoričanin koji je osvojio publiku i žiri takmičarske emisije za djecu “Pinkove zvezdice”. Međutim, muzika nije njegov jedini talenat, jer kako kaže njegova majka Nada Vuković u razgovoru za “Vijesti”, interesuje ga i violina, ali i predmeti geografija i matematika.

“Komnen je dječak od osam godina, ide u treći razred Osnovne škole “Oktoih”, odličan je đak, a takođe je i treći razred Muzičke škole 'Vasa Pavić', gdje svira violinu u klasi profesorice Ane Perazić”, ispričala je ona, dodajući da njen sin muziku voli od ranog djetinjstva.

“Zvuči nevjerovatno, ali on je počeo da svira prije nego da govori, sa četiri godine znao je da čita, znao je sve zastave svijeta, a sada i sve glavne gradove. Voli sport, matematiku, a u posljednje vrijeme je aktuelna enigmatika”, pohvalila se Vuković, koja dodaje da Komnen prije učešća u pomenutoj emisiji “nije imao značajnih solo nastupa”.

“Bio je do skoro član hora 'Zvjezdice', a sada pohađa školu pjevanja D-moll, koju vode Snežana Ćosović i Danijel Alibabić. Oni su prepoznali Komnenov talenat i prijavili ga za ovo prestižno dječje takmičenje u pjevanju. Želim da im od srca zahvalim na svemu što su uradili i rade za Komnena, prije svega što vjeruju u njega i što ga podržavaju u svakom smislu”, istakla je ona.

Vuković je iskoristila priliku i da se zahvali publici i fanovima koji iz nastupa u nastup navijaju za njega.

“Moram da iskoristim priliku i zahvalim Paraolimpijskom komitetu Crne Gore i predsjedniku Igoru Tomiću, koji nam pomaže od početka takmičenja oko troškova putovanja, kao i firmi 'Cemex Podgorica' i g Srećku Vukoviću, koji su izrazili želju da pomognu u troškovima za naredni krug takmičenja”, rekla je ona.

Za razgovor je bio raspoložen i osmogodišnji Podgoričanin, koji će sljedeći nastup imati 31. marta, pa je na početku otkrio ko je prvi prepoznao njegov muzički talenat.

“Moji roditelju su rano otkrili da sam muzikalan i podržavali me da se bavim muzikom. A da sam stvarno talentovan otkrio sam prilikom upisa u prvi razred muzičke škole, kad sam dobio maksimalan broj poena”, ponosan je Komnen, koji je prvi nastup imao u okviru hora “Zvjezdice”.

“Pjevao sam sa svojom drugaricom iz hora duetsku pjesmu 'Kačamak', mnogo sam se radovao tom nastupu i nijesam imao tremu”, prisjeća se on, a zatim otkriva ko mu pomaže u izboru numera.

“Najviše mi pomaže Danijel Alibabić, ali učestuvuju i mama i tata, oni ponekad odaberu neku pjesmu. Omiljeni nastup mi je svakako onaj gdje sam pjevao 'Bolji život'”, priča Vuković, koji odgovara i na pitanje čiji mu komentari iz žirija (Sergej Ćetković, Leontina Vukomanović, Goca Tržan, Jelena Tomašević) najviše znače.

“Svi dobronamjerni komentari mi znače, uvažavam ih kako bih napredovao u pjevanju”, kaže on, a zatim priznaje da bi volio da pobijedi.

“Moja očekivanja su da stignem što dalje, a volio bih i da pobijedim”, poručuje talentovani Podgoričanin, koji bi volio da mu pjevanje bude profesija kada poraste.

“Mislim da ću se baviti profesionalno muzikom, da li će to biti pjevanje ili violina to ćemo vidjeti”, tvrdi on.

Voli da pobjeđuje, ali mu je žao kada drugi ispadnu iz takmičenja

S obzirom na to da pohađa tri škole, čini se da osmogodišnjak ima dosta obaveza, ali kako kaže, ipak postiže da sve uskladi uz nastupe u emisiji “Pinkove zvezdice”.

“Za sada uspijevam, a nadam se da će tako i ostati. Moja učiteljica me podržava, tako da nemam problema kada je u pitanju škola”, kaže Komnen, koji snimanja emisija koristi i za druženje sa ostalim takmičarima.

“Uživam da se takmičim, volim da pobjeđujem, ali mnogo mi je žao kad ispadnu moji drugari i drugarice. Družim se sa svima kada smo na snimanju, a najviše sa Katarinom Radulović, s obzirom da idemo u istu školu pjevanja”, otkrio je on.

Galerija

Bonus video: