Bajaga o otkazivanju koncerta: Sve to nema veze s muzikom

"Već 10 puta sam rekao, nikad nisam pjevao te pjesme, sa tim bendom, nisam ni čuo tu pjesmu, a naročito je nisam napisao. Valjda bih se sjetio..."
113 pregleda 25 komentar(a)
Bajaga i instruktori, Foto: Boris Pejović
Bajaga i instruktori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.08.2018. 19:18h

Razlog za otkazivanje koncerta u Karlovcima su pritisci na organizatore, rekao je za N1 Momčilo Bajagić Bajaga koji je istakao da sve što se dešavalo prethodnih dana nije imalo veze ni sa njim ni sa muzikom, već sa politikom.

Takođe je naveo da se na to nije mnogo obazirao, jer ako negdje nisi dobrodošao da sviraš, onda tako treba i da ostane.

Na pitanje da li bi prihvatio poziv da u narednom periodu ipak svira u Karlovcima, Bajaga kaže da bi prihvatio, ako to nikome ne bi smetalo.

"Razumijem njihovo nezadovoljstvo, ali ja sigurno za to nisam kriv", dodao je.

"Ja sam mnogo manje imao prilike da vidim šta se događalo... Zvali su nas ljudi iz Karlovca s kojima smo imali načelni dogovor, ali ne i ugovor, i rekli da zbog određenih pritisaka neće da radimo koncert. Ja sam rekao OK. Mi smo otišli u Pulu, imali smo odličan koncert, lijepo veče, za pamćenje. Ja stvarno nisam obraćao puno pažnje na to. Ako si dobrodošao dođeš i sviraš, ako nisi..."

Ratni veterani Hrvatske Bajagu "prozivaju" da je u Kninu 1993. godine pjevao četničke pjesme.

"Već 10 puta sam rekao, nikad nisam pjevao te pjesme, sa tim bendom, nisam ni čuo tu pjesmu, a naročito je nisam napisao. Valjda bih se sjetio, nisam toliko izlapio. Ovo sve nema nikakve veze ni sa mnom ni s muzikom, to su politički odnosi. Ja ne pratim ni u Srbiji političku situaciju, a kamoli u Hrvatskoj", rekao je Bajaga.

Bajagin koncert najavljen za 3. septembar otkazan je prošle sedmice zbog pritiska branitelja. Organizatori su nakon otkazivanja najavili da će umjesto njega nastupiti Hladno pivo koje je odbilo poziv. Bajaga je njihov potez nazvao šmekerskim i rekao da bi obožavatelji uskoro mogli čuti njihovu zajedničku pjesmu.

Nakon što je otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage na Danima piva u Karlovcu, i bivši pripadnici 7. gardijske brigade "Pume", zatražili su da mu se otkaže gostoprimstvo u Varaždinu. Na to je reagovao gradonačelnik Ivan Čehok koji je rekao da je Bajaga već nastupao u tom gradu i da to mjesto nije Karlovac.

"Do nas je došla izjava gradonačelnika. Ovaj Špancirfest mi je jako draga manifestacija i ovaj grad ima istoriju i lijep je. Dva puta smo svirali i ne znam koji put je bilo bolje. Mi smo stvarno u top formi, sviraćemo koncert koji smo spremali za Pulu, jedva čekam da se popnem na binu", zaključio je Bajaga.