Nadam se da ću još više napredovati u pjevanju

“Rođena je na Dan zaljubljenih, dakle 14. februara 2006, pa je nedavno napunila 11 godina i učenica je petog razreda Osnovne škole 'Marko Miljanov' i drugi niže muzičke škole 'Vasa Pavić', instrument Harfa”, ispričao je on.
316 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2017. 17:22h

Jedanaestogodišnja Sara Asanović, pokupila je simpatije publike, nakon što je u emisiji “Pinkove zvezdice” izvela pjesmu Miladina Šobića “Džemper za vinograd”.

Međutim, ova talentovana djevojčica iza sebe ima i druge nastupe.

Kako je u razgovoru za “Vijesti” objasnio njen otac Nasko Asanović, Sara je član dječjeg hora “Zvjezdice”, a bila je i učesnik dječjih festivala.

“Rođena je na Dan zaljubljenih, dakle 14. februara 2006, pa je nedavno napunila 11 godina i učenica je petog razreda Osnovne škole 'Marko Miljanov' i drugi niže muzičke škole 'Vasa Pavić', instrument Harfa”, ispričao je on.

“S obzirom na to da je član hora 'Zvjezdice' već dvije godine, ima dosta nastupa iza sebe. Između ostalih, izdvojio bih takmičenje na festivalu 'Čarolija' gdje je izborila plasman za finalno takmičenje, koje je održano u decembru 2015. godine u Sava centru”, prisjetio se Asanović.

“Sara ima dvije sestre, stariju i mlađu, a oduvijek je bila veselog duha i veoma druželjubiva. Veoma je uporna za svoje ciljeve i ujedno ambiciozna, pa i svojeglava”, uz osmijeh dodaje njen otac.

Mlada pjevačica, koja je i oduševila svojim pjevanjem, takođe je pričala za “Vijesti”, a prvo je objasnila kako je odlučila da se prijavi za pomenuto takmičenje.

“Pratila sam prve dvije sezone i uvijek sam maštala da se i ja jednog dana pojavim na toj sceni. S obzirom na to da veoma volim pjesme našeg najboljeg kantautora, gospodina Miladina Šobića, jedva sam čekala da se na prvom nastupu predstavim njegovom pjesmom 'Džemper za vinograd' koja mi je jedna od omiljenih”, ispričala je ona, dodajući da je zadovoljna reakcijom publike.

“Veoma sam ponosna na taj nastup. Imala sam malo treme prije toga, ali je sve to nestalo kada sam počela da pjevam”, priznala je Sara, koja kaže da se prije svakog nastupa konsultuje sa tatom i dirigentkinjom hora Anom Klepić.

“Svaku pjesmu koju pjevam odmah zavolim, tako da nimalo ne sumnjam u tatin i Anin izbor”, tvrdi Podgoričanka, koja je između ostalih pjevala i numere “Ne idi od mene” Mirjane Beširević i “Samo simpatija” Meri Cetinić.

“Što se tiče priprema za nastup, za to su zadužene moja mama i sestra, koje mi uvijek sugerišu šta treba da obučem i kako treba da se ponašam na sceni”, ispričala je ona, a zatim otkrila do čijih joj je komentara iz žirija najviše stalo.

“Znače mi komentari od svakog člana žirija, ipak su oni stručni da daju svoja mišljenja, a na meni je da njihove sugestije, ako ih ima, prihvatim kako bih dalje napredovala u pjevanju”, poručuje Sara, koja je odgovorila i na pitanje kakva su njena očekivanja od takmičenja.

“Nadam se da ću kroz ovo takmičenje napredovati u pjevanju, bolje osjećati scenu i da će me ljudi prepoznati. Moji dalji planovi su da nastavim sa muzičkom školom, horom i nastupanjima na dječjim festivalima”, kaže Asanović, koja za sada uspijeva da uskladi sve obaveze sa učenjem.

“Dosta je teško, ali imam sreću da me nastavnici razumiju i shvataju moje obaveze”, kazala je ona.

Naljutim se nekad jer previše vremena posvećuje YT kanalu

Kako ističe njen otac Nasko, jedanaestogodišnja Podgoričanka ima i svoj Youtube kanal Sara TV, kojem posvećuje dosta slobodnog vremena.

“Zbog toga umijem da se naljutim, ali ipak ona zna da prizna kada pretjera u tome. Sluša razne pravce muzike, ali bih naglasio da prosto uživa kako da sluša, tako i da pjeva italijanske pjesme. Još kao beba je pokazivala interesovanje za muziku i kad god bi se igrala sa lutkama improvizovala bi neku svojstvenu melodiju koju bi pjevušila cijeli dan, tako da nije bilo teško otkriti njenu muzikalnost”, otkrio je Asanović, dodajući da je talenat naslijedila od djeda “kojeg puno voli i kojem je veoma zahvalna zbog toga”.

Galerija

Bonus video: