Ova pjesma me je odvukla u studio

"Svi znamo da su albumi danas izgubili na značaju. Nema više ni izdavačkih kuća i uglavnom kad snimite album obično se vrte samo dvije pjesme za koje su urađene spotovi, a ostalih osam pjesama bukvalno bacite"
124 pregleda 0 komentar(a)
Božo Bulatović, Foto: Filip Roganović
Božo Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.03.2017. 19:17h

Crnogorski pop rok kantautor Božo Bulatović objavio je novu pjesmu "Trag karmina", koja se može poslušati na YouTube servisu. Muzičar rođen u Nikšiću pozvao je putem Facebook stranice publiku da šeruje ovu pjesmu ako joj se sviđa i otkrio da je u planu i da je ekranizuje.

"Objavio sam to čisto da ljudi slušaju, nema nekih grandioznih planova. Pjesma je nova, a inspiraciju više ni ne tražim, to jednostavno iz mene izađe. Autor sam muzike i teksta, Igor Perović je uradio aranžman. Poslije dugo vremena, tačnije četiri godine sam poželio da uđem u studio i to mi je bilo interesantno, mislio sam da će proći još više vremena dok ne poželim nešto da snimim. Ova pjesma me je povukla da promjenim mišljenje", otkrio je Bulatović u razgovoru za "Vijesti"

On je kazao da se spot može očekivati u narednih tri ili četiri mjeseca, možda i kraće, te da trenutno razmišlja kome da povjeri ekranizaciju. Na pitanje da li ova numera najavljuje novi album, kantautor je odgovorio odrečno.

"Svi znamo da su albumi danas izgubili na značaju. Nema više ni izdavačkih kuća i uglavnom kad snimite album obično se vrte samo dvije pjesme za koje su urađene spotovi, a ostalih osam pjesama bukvalno bacite", smatra pjevač i gitarista.

Božović iza sebe ima tri samostalna albuma i jedan sa grupom Rolly, a kazao je da se u narednom periodu od njega mogu očekivati samo singlovi, koje će snimati kada bude imao vremena, budući da je u ovom periodu zauzet oko radio stanice koju je otvorio.

"Ja sam to sa singlovima na neki način i počeo u Crnoj Gori 2003. kada je izašao 'Das iz Zabjelo', taj CD se prodavao kao singl. I poslije toga sam vjerovao u albume, ali vrijeme je pokazalo da nisam bio u pravu i da je danas najpametnije raditi pjesmu po pjesmu, s vremena na vrijeme izbaciti spot. Oni koji žive od toga intenzivnije da rade, a mi koji se više zabavljamo i uživamo u muzici, kad imamo vremena", istakao je muzičar.

Na pitanje da li će pauza do sljedećeg singla biti kraća nego uoči ovog novog, Bulatović je kroz smijeh kazao da ne misli da je naročito oštetio crnogorsku scenu tim što ga nije bilo.

"Bogu hvala ima mnogo mlađih i talentovanih muzičara koji nadopunjavaju nedostatke moje generacije koja pomalo posustaje. Sad boravim u tom prostoru gdje sam okružen gitarama, pa sve češće uzmem da radim pjesmice, kad se ukaže vremena možda me neka brzo povuče opet u studio, ko zna", dodao je roker.

Zbirka poezije će uskoro biti odštampana

Posljednji album "Gorski car" objavio je prije pet godina, a kaže samo da mu je žao što nije uspio više da ga ispromoviše.

"Imao sam strašan peh. Bukvalno 10 dana po izlasku albuma sam povrijedio nogu, pokidao tetivu i bio pet mjeseci na štakama. Zato taj album nikad nisam uspio da ispromovišem onako kako sam htio. Ali došao je do dosta ljudi. To je drugačiji malo, rokerskiji fazon. Većina tih pjesama je nastala krajem devedesetih i imao sam želju da ih sa još par novih numera okupim na jednom CD-u", objasnio je Božović.

I dok novi album nije u planu, kantautor već neko vrijeme najavljuje svoju prvu zbirku poezije, a sada je otkrio da će knjiga izaći uskoro.

"To je urađeno, bukvalno je ostalo samo da se oštampa. Nisam radio nikakve promocije, planirao sam da te knjige budu pokloni. Možda kad budem radio spot ih podijelim, bilo bi lijepo. Danas to nije neki veliki izdatak za koji su potrebni veliki sponzori", kazao je on

Bonus video: