Podgorički duo Pluton snima novi singl

Uz čanove sastava Ivana Bjekovića i Lazara Nenezića, numeru izvode Branko Koprivica, Vladimir Maraš Ivana Popović i Tina Džankić.
340 pregleda 1 komentar(a)
pluton, Foto: Privatna arhiva
pluton, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.03.2017. 18:37h

Podgorički duo “Pluton” koji čine Ivan Bjeković i Lazar Nenezić, nakon uspješnog prvog singla “Otkad te nema” riješio je da snimi još jednu pjesmu.

U pitanju je numera “Kada odeš” za koju je muziku radio Nenezić, dok je tekst, kao i za prošlu, napisao Siniša Bjeković. Aranžman za ovu numeru, na kojoj trenutno rade, biće djelo Mihe Radonjića u čijem se studiju i snima.

Ovaj dvojac, kad je autorski rad u pitanju ne zadržava se samo na dva instrumenta, pa će i ovoga puta studijski snimak obojiti bas gitarom Branko Koprivica, a svoj doprinos daće i Vladimir Maraš, dok će prateće vokale otpjevati Ivana Popović i Tina Džankić.

“I ovoga puta smo se odlučili za baladu, a dodatni instrumenti će upotpuniti zvuk”, otkriva Ivan Bjeković dodajući da je za to da opet objave baladu bio presudan trenutak inspiracije.

“Pjesma je, inače, nastala prije osam godina, još dok smo bili srednjoškolci. Nijesmo je snimili do sada, jer smo čekali pravi trenutak za njeno objavljivanje i mislim da je došlo njeno vrijeme. Tokom svih ovih godina melodija se nije mnogo promijenila, s tim što kad je nastala zvučala je mnogo tvrđe jer smo se tada ložili na rok. Što se tiče teksta, on je zbog ritma i melodije morao biti promijenjen, kako bi se uklopio i u današnje vrijeme, ali je sama priča i poruka ostala ista”, priznaje Bjeković opisujući pjesmu kao “zimsku baladu”.

“Nekako me podsjeća na bajke, prosto zahvaljujući nekim riječima koje se pominju ima nešto čarobno u sebi”, kaže Bjeković.

Prema njegovoj procjeni publika će čuti pjesmu za najkasnije dva mjeseca, a na pitanje da li su je već prezentovali publici na svirkama, odgovara:

“Još se nijesmo usudili, ali svakako da nam je u planu da do njenog objavljivanja testiramo publiku kako reaguje na numeru “Kada odeš”. Što se tiče samo zvuka na svirkama, jer nas dvojica nastupamo sa dvije gitare, mnogo će nam biti lakše da je sviramo od prethodne, jer je zvuk drugačiji i lakše se prilagođava akustici”, siguran je Bjeković.

Iako im je prvobitni plan bio da prije novog singla objave spot za “Otkad te nema”, morali su da privremeno promijene plan.

“Za spot su potrebne finansije, a kako nijesmo željeli da naš prvi spot izgleda bilo kako, promijenili smo raspored planova, pa ćemo tako najprije objaviti ovaj singl, a čim se stvore uslovi ekranizovaćemo naš prvi singl. Od te ideje ne odustajemo”, poručuje on.

Bonus video: