Poslušajte novu pjesmu sastava Jesenjin

"Bio je dio plana da ne liči na prve četiri numere. I kroz prethodne pjesme smo se tražili, pa smo i ovim singlom nastavili u tom smjeru. Smatram da se ne treba omeđiti, već istraživati muziku. Pjesma je inače inspirisana Mileninim glasom i rađena je da privuče mlađe generacije"
123 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2017. 20:05h

Crnogorski bend Jesenjin večeras je u multimedijalnoj sali KIC-a Budo Tomović u Podgorici promovisao svoj peti singl.

U pitanju je numera „Ona te ne voli“ za koju članovi grupe kažu da je najenergičnija do sad.

Autor pjesme je Igor Perović, klavijaturista benda, a sa basistom Slavenom Ivanovićem potpisuje i režiju spota snimanog u podgoričkom pabu i kod objekta Banja na Ribnici.

“Ovo je moj prvi spot u žanru za koji nijesam ni sanjala da ću ikad pjevati. Što se tiče benda super sam prihvaćena i moram priznati da sam se pronašla u ovome što radim sa bendom Jesenjin pa se nadam da će saradnja sa njima još dugo trajati", kazala je Milena Janković, nova pjevačica grupe, čija je ovo prva pjesma.

Bend je imao podršku od Svetlane Kalezić Radonjić prve pjevačice, koja je bila moderator na koncerenciji za novinare.

Ova numera je prva od nekoliko sa budućeg albuma prvijenca koju izvodi Janković, članica benda od sredine prošle godine. Nakon povratka Svetlane Kalezić Radonjić, koji se očekuje tokom ovog mjeseca, bend će nastaviti rad sa dva vokala.

Autor pjesme i klavijaturista benda Igor Perović priznao je da je numera "Ona te ne voli" zaokret u njihovoj karijeri.

"Bio je dio plana da ne liči na prve četiri numere. I kroz prethodne pjesme smo se tražili, pa smo i ovim singlom nastavili u tom smjeru. Smatram da se ne treba omeđiti, već istraživati muziku. Pjesma je inače inspirisana Mileninim glasom i rađena je da privuče mlađe generacije", priznao je Perović dodajući da je numera snimana u studiju "Krug".

Basista benda naveo i da se scenario za spot mijenjao.

"Na kraju smo odlučili da ga snimimo u Munchen Zweitte pabu jer nam se svidio ambijent. Kad smo odredili lokacije, brzo smo sklopili priču, a spot smo snimali do pet ujutru, trudeći se da pratimo dinamiku pjesme. Nadamo se da smo i videom uspjeli da napravimo drugačiju priču od prethodnih spotova, jer želimo da svaki bude priča za sebe i na to smo ponosni", istakao je Ivanović.

U spotu se osim članova grupe, pojavljuje i model Anja Nikolić.

Ekranizaciju pjesme „Ona te ne voli“ pomogao je i butik Voyage Passion koji im je pozajmio lutka.

I gitarista Miloš Jovanović i bubnjar Damir Maršić zadovoljni su novom pjesmom, pa se nadaju da će biti prilike i uživo da je izvedu pred publikom.

"Mislim da je ovo naša najbolja pjesma do sada" istakao je Maršić, dok ju je Jovanović opisao kao modernu i energičnu.

"Nakon Svetlaninog povratka u bend posvetićemo se snimanju novih pjesama, pa se nadamo da će album biti gotov do kraja godine. Projekat ćemo zaokružili pjesmom koju je radio naš gitarista Miloš Jovanović, a takođe nam je u planu da snimimo i verziju naše numere "Zauvijek i još jedan dan" na engleskom, kao i da obradimo jedan ex-YU rok hit", otkrio je planove Perović.

Galerija

Bonus video: